NRK Meny
Normal

Tornado rev av hustak i Sydney

Kraftig vind og hagl på størrelse med tennisballer skapte kaos og enorme ødeleggelser i den australske storbyen Sydney.

En tornado har ført til store skader i Sydney

I bydelen Kurnell sør for Sydney hadde den kraftige vinden ført til store skader på mange bolighus.

Foto: JASON REED / Reuters

Med en vindstyrke på 213 kilometer i timen rev en kraftig tornado tak av hus flere steder i forstedene til den australske millionbyen.

Stengt flyplass

To mennesker har blitt fraktet til sykehus, en med hodeskader, ifølge BBC.

Også flyplassen i byen ligger i et rammet område, noe som har ført til at alle fly er beordret til å stå på bakken. Flyvninger på vei inn til Sydney blir omdirigert til andre flyplasser, skriver avisen Sydney Morning Herald.

På kjøpesenteret Westfield i Bondi Junction har taket kollapset som følge av uværet, og alle i senteret er evakuert. En kvinne i 60-årene måtte behandles for skader i hode og albue.

I Kurnell lenger sør er opprørspoliti på plass for å bistå lokalt politi på grunn av trafikkaos, melder Nine News Sydney. Samme sted blir skoler evakuert, og elevene blir fraktet til den nærliggende videregående skolen i Cronulla.

Laster Twitter-innhold

Uten strøm

Cronulla ble også rammet av uværet onsdag ettermiddag i form av en tornado. Det opplyser det nasjonale meteorologiske instituttet BOM.

– Vår radar viser tydelig at vi har hatt en tornado i Cronulla i dag. Det var vindkast på opptil 213 kilometer i timen, sier en meteorolog fra BOM ifølge Reuters.

Store ødeleggelser på et lager i Sydney

To arbeidere rydder opp etter at taket på et lager i Kurnell hadde blåst av.

Foto: JASON REED / Reuters

I andre bydeler i Sydney er gater oversvømt, mens rundt 6.000 husstander er uten strøm på grunn av uværet. Store hagl har truffet biler og knust ruter, men det er foreløpig ikke meldt om alvorlige personskader.

Sydney er inne i starten av sommersesongen, en periode som vanligvis er både varm og fuktig.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt