NRK Meny
Normal

To personer pågrepet etter drapet på Nemtsov

To personer er pågrepet i forbindelse med drapet på den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov, ifølge russiske medier.

RUSSIA-POLITICS-MURDER-OPPOSITION-CRIME

BLE DREPT: Boris Nemtsov ble skutt på åpen gate, og døde momentant av skadene. I tiden etter at russere tatt til gatene for å vise sin støtte til den kjente opposisjonspolitikeren.

Foto: SERGEI GAPON / Afp

President Vladimir Putin er informert om pågripelsene, opplyser sjefen for Russlands føderale sikkerhetstjeneste, Aleksandr Bortnikov, til TV Rossija-24.

De to som er pågrepet skal komme fra Kaukasus-området.

Den kjente Putin-kritikeren Boris Nemtsov ble drept på åpen gate i Moskva, bare et steinkast unna det politiske maktsenteret Kreml, fredag for en uke siden.

Drapet utløste umiddelbart sterke reaksjoner verden over. Utenriksminister Børge Brende (H) tok blant annet til orde for at drapet måtte etterforskes og granskes av en uavhengig instans.

I tiden etter drapet har russere i hopetall lagt ned blomster og lys ved åstedet, og tusenvis av mennesker har gått i demonstrasjon for å vise politikeren respekt.

Russiske etterforskere mente drapet på Nemtsov var nøye planlagt, og president Vladimir tok kort tid etter drapet ansvaret for etterforskningen.

Flere Russland-eksperter har uttalt at ekstreme nasjonalister kan stå bak drapet, som har blitt fordømt av statsledere i hele verden.

NTB / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt