NRK Meny
Normal

To nye ofre for skytingen i Ohio

To skoleelever er tirsdag døde etter skytingen på en skole i Cleveland i USA. Dermed har tenåringen som skjøt rundt seg i skolekantina i Cleveland i går, nå tre drap på samvittigheten.

Skyting på skole i Cleveland, Ohio

Foreldrene strømmet til skolen for å hente barna sine etter at elevene sendte ut tekstmeldinger om skytingen.

Foto: Warren Dillaway / Ap

I morges lokal tid døde det tredje offeret, Demetrius Hewlin, av skadene han ble påført.

– Vi er svært triste over tapet av vår sønn og andre i vårt lokalsamfunn. Demetrius var en glad, ung mann som elsket livet, familien og vennene. Vi kommer til å savne ham veldig mye, sier guttens familie i en uttalelse.

Tidligere i dag ble det kjent at enda en gutt, en 17-åring, døde av skadene han fikk under skytingen i går. Han ble sendt til sykehus med redningshelikopter etter angrepet, men ble senere erklært hjernedød.

Eleven som ble erklært død etter skytingen i går, var bare 16 år.

Tre med skuddskader

Gutten som trakk opp et våpen og begynte å skyte, såret også tre andre elever før han ble jaget ut fra skolen av en av lærerne.

Ifølge FBI ble gutten som skjøt, stanset rundt en kilometer unna. Han var ikke elev ved skolen, men student ved en alternativ skole i området, dit blant annet elever med problemer blir sendt. Det er ikke kjent om dette gjaldt eleven som skjøt.

Ungdommer i panikk løp i går morges vettskremte gjennom skolekorridorene for å slippe unna skuddene.

Amerikanske skoleelever er drillet i situasjoner som dette, og løp til klasserommene sine, som straks ble låst. Der la de seg ned på gulvet og ble der til de fikk beskjed om at faren var over.

Flere av elevene trodde det dreiet seg om en øvelse.

– Så ut som han siktet

Det går 1100 elever på Chardon High School, som ligger i en forstad til Cleveland, Ohio.

Vitner sier det virket som om gutten som skjøt, med hensikt siktet på en gruppe elever som satt sammen i kantina. Verken politi eller ansvarlige ved skolen vil si noe om motiv eller årsak til skytingen. Guttens advokat sier at familien er i sjokk og forstår overhodet ikke hva som kan ha skjedd.

I dag er undervisningen avlyst, men skolen tilbyr elevene rådgiving og psykologisk hjelp.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt