To libyere mistenkt for Lockerbie-bomben

Skotske og amerikanske etterforskere har pekt ut ytterligere to personer som skal ha vært med på bombeangrepet mot et Pan Am-fly over byen Lockerbie i Skottland i 1988.

Lockerbie-ulykken

TERROR: 270 mistet livet i terrorangrepet mot Pan Ams flight 103 for snart 27 år siden.

Foto: ROY LETKEY / Afp

Flyet var på vei fra London til New York da det eksploderte over den skotske byen 21. desember 1988. 270 mennesker mistet livet, av dem elleve som befant seg på bakken.

I 2001 ble libyeren Abdel Basset al-Megrahi dømt til fengsel på livstid. Han ble løslatt åtte år senere og sendt til hjemlandet på grunn av helsetilstanden. I 2012 døde han av kreft i Libya.

Nektet skyld

Både Megrahi selv, familien hans og enkelte av ofrenes etterlatte mente libyeren var uskyldig dømt for terroraksjonen.

I dag opplyste den skotske riksadvokaten at de har kontaktet libyske myndigheter om at de ønsker å avhøre to menn om angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er både skotsk politi og det amerikanske føderale politiet FBI interessert i å snakke med de to som nå er mistenkt.

Politiet sier de mistenker at de to stod i ledtog med Megrahi i gjennomføringen av angrepet.

De to mennene er ikke navngitt.

– Hindret av Libya-uro

I desember i fjor sa den skotske riksadvokaten at de ikke hadde fått nye bevis som kunne så tvil om Megrahis rolle i saken.

Den gang ble det sagt at forsøkene på å spore opp eventuell medsammensvorne hadde blitt forhindret av volden i Libya etter Gaddafis fall.

De fleste av ofrene om bord i Pan Am flight 103 var amerikanere på vei hjem til juleferie. 40 minutter etter avgang fra Heathrow-flyplassen London gikk bomben av og flyet styrtet i Lockerbie.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt