Hopp til innhold

Malmø-skytteren tiltalt for flere drapsforsøk

Tingretten i Malmø har tiltalt den såkalte Malmø-skytteren for ytterligere to drapsforsøk. Mannen er allerede tiltalt for tre drap og ti drapsforsøk etter snikskytingsepisodene i den sørsvenske byen i fjor.

38-åringen ankommer rettslokalet i Malmø

Malmö-skytteren på vei til fengslingsmøte for i fjor høst.

Foto: Drago Prvulovic / Scanpix

I tirsdagens rettsmøte ble 39-åringen tiltalt for to nye drapsforsøk. Den nye tiltalen går ut på at han skal ha skutt to personer med bare en times mellomrom i juni i fjor.

Syklet og skjøt

Først skal han ha avfyrt et skudd gjennom vinduet til et treningssenter og truffet en mann i ryggen. Senere skal han ha syklet videre til et annet sted og skutt en mann gjennom en bilrute.

LES: Malmø-skytteren mistenkes for flere skudd

39-åringen ble pågrepet 6. november i fjor, mistenkt for drap og drapsforsøk i forbindelse med en rekke skyteepisoder i Malmø det siste året.

Siktelsen utvidet

I desember ble tiltalen mot ham utvidet til å også gjelde drap som skjedde i 2003, samt ytterligere drapsforsøk som skjedde i årene 2006–2010.

Det svenske politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av skyting mot minst 16 personer i fjor. I flere av tilfellene er det samme våpenet brukt, et grovkalibret håndvåpen. Alle bortsett fra ett av ofrene for skytingen har innvandrerbakgrunn.

LES: Den antatte Malmø-skytteren samtykker i forlenget fengsling

LES: – Radikaliseringen skjer i Sverige

Sivilpoliti i Malmø

Store politistyrker drev klappjakt på den mistenkte serieskytteren i Malmø i fjor høst.

Foto: Helge Carlsen / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt