Hopp til innhold

Den antatte Malmø-skytteren samtykker i forlenget fengsling

38-åringen som er utpekt som snikskytteren i Malmø samtykker i forlenget varetektsfengsling, men nekter fortsatt all skyld. Han er nå mistenkt for tre drap og ti drapsforsøk.

Mistenkt serieskytter i retten

38-åringen som mistenkes for å stå bak en rekke drap og drapsforsøk på utlendinger i Malmø, ble i formiddag framstilt for forlenget varetektsfengsling.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / Scanpix

I retten i formiddag ba politiet om forlenget varetekt for mannen, etter at de i helgen knyttet ham til flere drap og drapsforsøk i Malmø.

Samtykker i varetekt

Fra før er 38-åringen siktet for ett drap og fem drapsforsøk, men politiet mener han kan ha stått bak ytterligere to drap og fem drapsforsøk .

Den mistenkte seriesnikskytteren framstod avslappet da han møtte i retten i dag, skriver Aftonbladet. Det massive presseoppbudet måtte gjennom en streng sikkerhetskontroll, og væpnet politi holdt vakt utenfor Malmø tingrett.

Bevæpnet politi utenfor Malmø tingrett

Tungt bevæpnet politi holder vakt utenfor Malmø tingrett.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / Scanpix

Han samtykket i fortsatt varetekt for de gamle tiltalepunktene, men ikke for de nye, skriver avisen.

Men han nekter likevel all skyld for samtlige av skyteepisodene han er mistenkt for.

Tidlig i etterforskningen

De to nye drapene han nå er mistenkt for skal ha skjedd i bydelen Lindängen i 2003. Begge mennene som den gang ble drept hadde utenlandsk opprinnelse.

Etterforskingsleiar Solveig Wollstad

Sjefsanklager Solveig Wollstad sier nye tekniske bevis knytter 38-åringen til flere saker.

Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Kooros Effatian (65) ble funnet død i sin leilighet i Gånglåtsvägen 14. juni 2003. 28. juli samme år ble 23 år gamle Firas Al-shari skutt og drept bakfra med automatpistol i den samme gaten.

– Det gjenstår fortsatt mye etterforskning og flere personer skal avhøres, fortalte sjefsanklager Solveig Wollstad på en pressekonferanse nå i formiddag.

– Hittil i etterforskningen er 867 personer avhørt, og saken inneholder 2600 dokumenter, forteller etterforskningsleder Börje Sjöholm for å tydeliggjøre omfanget av saken.

Politiet mistenker også at den antatte gjerningsmannen står bak ytterligere fem drapsforsøk i Malmö mellom 2006 og 2010.

Wollstad sier at de undersøker om mannen kan stå bak flere forhold, men dette er en prosess som vil ta lang tid.

Börje Sjöholm sier at de har etterforsket mannen tilbake til da han fikk våpenlisens i 2001, men at det kan bli aktuelt å gå enda lengre tilbake.

Våpenbevis

38-åringen ble pågrepet i sitt hjem i Malmø 9. november i år, etter at store politistyrker hadde drevet klappjakt på ham gjennom høsten.

Han nekter all skyld, men skal ha vært i besittelse av minst ett våpen som kan knyttes til en av skyteepisodene. Wollstad vil ikke kommentere om det er kulefunn som knytter mannen til de sju nye sakene.

– Mistanken er basert på en rekke omstendigheter, men tekniske bevis er en del av det, sier Wollstad.

Skåne-politiet har fått inn 1200 tips i saken, 600 av dem i perioden 21-30. oktober i år da skyteepisodene i byen eskalerte.

SISTE NYTT

Siste nytt