Filmet drap på jogger – nå er han selv siktet for medvirkning

Drapet på joggeren Ahmaud Arbery (25) i den amerikanske delstaten Georgia for to måneder siden, førte til sterke reaksjoner. Nå er mannen som filmet drapet pågrepet og siktet for medvirkning.

Ahmud Arbery ble drept på joggetur.

BLE 25 ÅR: Ahmaud Arbery ble drept på joggetur 23. februar 2020

Foto: HANDOUT / Reuters

Ahmaud Arbery var på joggetur i nabolaget utenfor kystbyen Brunswick i Georgia, da han ble skutt og drept av to hvite menn, 23.februar i år.

Arbery var afroamerikaner.

Gregory og Travis McMichael, far og sønn, hevdet at de mistenkte Arbery for å være en innbruddstyv. De fulgte etter ham i bil, og skjøt og drepte joggeren som var ubevæpnet.

Filmet drapet

Etter to og en halv måned var fremdeles ikke de mistenkte pågrepet.

Men 5. mai la William Bryan ut filmen han hadde tatt av drapet på sosiale medier. Videoen skapte sterke reaksjoner over hele USA.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden var en av dem som engasjerte seg i saken. Også president Donald Trump uttalte seg om saken og kondolerte overfor Arburys foreldre.

ADDITION Georgia Chase Deadly Shooting

DOKUMENTASJON: Bilde fra videoen av Ahmaud Arbery som blir skutt. Nå er mannen som filmet drapet siktet for medvirkning.

Foto: AP

Lokale politimyndigheter fikk kraftig kritikk i kjølvannet av videoen, og etterforskningen ble derfor overført til myndighetene i Georgia.

To dager etter, 7. mai, ble Gregory og Travis McMichael arrestert og siktet for overfall og drap på 25-åringen.

Fotografen arrestert

Nå er også William Bryan arrestert, og siktet for medvirkning til drapet. Advokaten til Arberys familie sier han er sikker på at Bryan hjalp McMichaels med å få tak i Arbery.

Bryan insisterer på at han er uskyldig, og at han bare filmet det som skjedde.

Siden domstolene i Georgia holder stengt fram til 13. juni og kanskje lengre, vil det ta tid før saken kan tas opp i rettssystemet.

SISTE NYTT

Siste nytt