Thailand øker sikkerhet etter bombetips

Tips om mulig planlagte bombeangrep i slutten av måneden gjør at Thailand setter inn mer politi på flyplasser og turiststeder i Bangkok.

Thailandsk politi

ØKER BEREDSKAP PÅ TURISTSTEDER: Thailand tar ingen sjanser og øker sikkerheten i og rundt Bangkok etter tips om bombeangrep. Dette bildet er fra august 2015 da landet bler rammet av 11 bombeangrep på turistområder.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

Politisjef Srivara Ransibrahmanakul sier at sikkerhetsnivået er hevet, spesielt ved turistattraksjoner og ambassader.

Politiet skal ha mottatt tips om at mulige bombeangrep er planlagt mellom 25. og 30. oktober. Ifølge avisa The Guardian skal planene innebære bruk av bilbomber.

– Jeg har beordret alle polititjenestemenn i min tjeneste i området rundt Bangkok til å overvåke nyheter, etterforske og samle opplysninger om grupper som kan skape problemer, sa Charnthep Sesewet, fungerende politidirektør i hovedstaden.

11 bomber på turistområder

Det lokale politiet tror det er en separatistgruppe sør i Thailand som står bak de planlagte angrepene. Den samme gruppa sto bak bombene i den sentrale og sørlige delen av Thailand tidligere i høst.

I august gikk det av 11 bomber på turistområder og ved regjeringsbygninger i sju provinser. Fire ble drept og over 30 skadd.

Thailand er et populært reisemål, også for svært mange nordmenn. Politiet ber nå folk være våkne og melde fra om noe kan virke mistenkelig.

Turismen, som står for ti prosent av Thailands bruttonasjonalprodukt, har slitt med uro det siste tiåret. Landet har blant annet vært utsatt for to militærkupp og den rekke bombeangrep, skriver Reuters.

Ber nordmenn holde seg orientert

Det norske utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NRK at de er kjent med terrotruslene. De sier den norske ambassaden i Bangkok følger sikkerhetssituasjonen løpende, og er i dialog med lokale myndigheter.

– Det vurderes på nåværende tidspunkt ikke som aktuelt å endre på UDs offisielle og gjeldende reiseråd, skriver UD i en epost.

De viser til informasjon som legges ut på regjeringens nettsider.

– Nordmenn som oppholder seg i Thailand, eller som planlegger reise til Thailand, oppfordres også til å holde seg orientert via lokale myndigheter og medier hva angår stedlig informasjon om krisesituasjoner, terrortrusler, og naturkatastrofer.

Politi i Bangkok undersøker veske

Her undersøker en politimann veska til en av turistene ved Erawan-tempelet, hvor 20 personer ble drept da en bombe eksploderte i august 2015.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt