Eksplosjon i Hua Hin, Thailand
Foto: Matichon Online

Angrep mot turistbyer i Thailand

Oppsummert

Fire personer ble drept, og over 20 personer skadd i 11 bombeeksplosjoner i flere turistbyer, blant annet Hua Hin og Phuket, i Thailand. Politiet sier det dreier seg om lokal sabotasje og utelukker islamistisk terror.

 • Én mistet livet i Sør-Thailand

  Én person ble drept og 30 andre ble såret da to bomber gikk av ved et hotell i Pattani i Sør-Thailand tirsdag kveld. Det er under to uker etter at eksplosjoner rammet sør i landet. Alle ofrene for bombene var thailandske borgere, ifølge Reuters.

 • Arrestasjoner i Thailand

  Myndighetene i Thailand sier de har pågrepet mer en tolv personer som mistenkes for å stå bak en rekke bombeangrep i landet i forrige uke. Flere personer ble drept i eksplosjonene som rammet feriebyer i Thailand.

 • – Én hovedmistenkt bak bombeangrep

  Thailandsk politi sier de vet hvem som var hjernen bak bombeangrepene som rammet landet denne uken. Tre personer er tatt inn til avhør hos politiet, skriver NTB. Fire ble drept og over 20 ble skadd i angrepene.

 • – Vet hvem som sto bak bombeangrep

  – Etterforskningen går framover. Vi vet hvem som sto bak, sier polititalsmann Piyapan Pingmuang til AFP. Ingen har tatt på seg ansvaret for elleve eksplosjoner og flere brannstiftelser i fem forskjellige provinser i Thailand torsdag og fredag.

Uthai Kosiban var på stedet da bombene i Hua Hin gikk av og kastet seg ned. Så forsøkte han å hjelpe kollegene sine.
Ikke langt unna Rolf Vågenes bar i Hua Hin, ble en person drept i et bombeangrep torsdag. Det siste døgnet er fire personer drept i flere angrep i Thailand.

– Håper turistene ikke lar seg skremme

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no