NRK Meny
Normal

– Håper turistene ikke lar seg skremme

Nordmannen Rolf Vågene som driver bar i Hua Hin, sier turistene i byen er livredde i dag. Han frykter likevel ikke at bombeangrepene skal skremme folk fra å besøke det han omtaler som «paradis på jord».

Ikke langt unna Rolf Vågenes bar i Hua Hin, ble en person drept i et bombeangrep torsdag. Det siste døgnet er fire personer drept i flere angrep i Thailand.

VETTSKREMT: Rolf Vågene sier turistene er engstelige i dag, men tror ikke folk vil la seg skremme bort av eksplosjonene i Thailand.

Vågene driver Aladdin Bar i Hua Hin. Baren ligger bare et par hundre meter fra der en av bombene i byen gikk av i går kveld.

– Jeg var ikke på jobb, men min kona ringte fra baren og fortalte at de måtte stenge på grunn av eksplosjonene.

Frykter ikke langsiktige konsekvenser

Vågene flyttet til Thailand for fem år siden på grunn av helsa og har drevet baren hvor mange av nordmennene som ferierer i området legger turen.

– Dette har vært et paradis på jord. Det har vært aldeles herlig, sier Vågene.

Han er kjent med at det har vært uroligheter fra separatister i Sør-Thailand i flere år, men at turiststedene så langt har blitt forskånet for denne type angrep.

– Vi hører stadig om bombeangrep her nede, men det blir først internasjonal oppmerksomhet når det skjer i turiststedene.

– Tror du de ønsker å ramme turiststedene?

– Det er klart de vil skremme og få oppmerksomhet. Men jeg tror ikke dette vil få konsekvenser på sikt. Det blir nok som i Paris og Belgia hvor situasjonen har normalisert seg.

– Men akkurat nå er folk opprørt og livredde, sier Vågene som holder stengt i dag, men håper å åpne baren i morgen for å vise fotballkampen mellom Vålerenga og Brann på storskjerm.

– Uvanlig med angrep i turistmål

Seniorforsker og Thailand-ekspert Marte Nilsen ved fredsforskningsinstituttet PRIO sier det er for tidlig å slå fast hvem som står bak angrepene. Men hun trekker fram de politiske konflikten mellom opposisjonen og militæret, og separatistbevegelsene sør i landet som ønsker løsrivelse.

– Men at dette skjer i områder hvor turister ferdes har ikke vært vanlig tidligere. Man kan spekulere i om dette gjøres for å skremme bort turistene.

– Selv om det ikke er snakk om store operasjoner, så er det skremmende for dem som utsettes for det, sier Nilsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt