Texas-drapsmannen jobbet som sikkerhetsvakt og ble kastet ut av Luftforsvaret

SAN ANTONIO/TEXAS (NRK): Amerikanske tjenestemenn opplyser til flere medier at drapsmannen fra kirken i Texas var den 26 år gamle Devin Kelley. Kelley skal ha jobbet som sikkerhetsvakt i en fornøyelsespark de siste månedene.

First Baptist Church, åstedet for skytemassakren

ÅSTEDET: Mandag morgen, norsk tid, har skuelystne forlatt området rundt First Baptist Church i Sutherland Springs, men politiet jobber fortsatt på stedet.

Foto: Lars Os / NRK

Ifølge regiondirektør Freeman Martin i Departementet for offentlig sikkerhet i Texas kom gjerningsmannen frem til åstedet, First Baptist Church i Sutherland Springs – rundt klokka 11.20 i går formiddag, lokal tid.

Han var kledd i svart og hadde på seg en skuddsikker vest, ifølge øyevitner. Bevæpnet med et Ruger AR automatvåpen, skal han ha begynt å skyte mot kirkebygget. Deretter gikk han inn i kirken, der han skjøt og drepte minst 26 mennesker.

Mandag morgen norsk tid er det bare politi og pressefolk ved åstedet. Området er sperret av og åstedsgranskerne holder på i flombelysning utenfor kirken.

Lokal tid er det midt på natten, og skuelystne har gått hjem. Noen har tent lys og lagt ned blomster langs veien.

Publikum har lagt ned blomster ved First Baptist Church

Publikum har lagt ned blomster ved First Baptist Church i Sutherland Springs.

Foto: Lars Os / NRK

26-åring fra Texas

Drapsmannens identitet er ikke offisielt bekreftet, men amerikanske tjenestemenn sier til nyhetsbyrået AP og andre medier at det var den 26 år gamle Devin Kelley som utførte ugjerningen.

26-åringen er bosatt i en forstad til byen San Antonio i det sørlige Texas, rundt fem mil fra Sutherland Springs, der tragedien skjedde.

Ifølge en amerikansk tjenestemann er det ingen ting som tyder på at Kelley hadde kontakt med noen terrororganisasjon, skriver blant andre Washington Post. Avisa påpeker samtidig at etterforskningen er i en tidlig fase.

Etterforskere på åstedet i Texas

Etterforskere og kriminalteknikere jobber på åstedet for skytingen.

Foto: Jay Janner / AP

Funnet død i bilen

Drapsmannen skal ha avfyrt minst 20 skudd i rask rekkefølge før han flyktet fra åstedet, sier et øyevitne til CNN.

Da han forlot åstedet, skal Kelley ha møtt en lokal innbygger som også var bevæpnet. Ifølge amerikanske medier skal vedkommende ha klart å avvæpne Kelley.

Han ble fulgt av politiet, og etter en kort biljakt kjørte han av veien.

Talsperson for politidistriktet, Robert Murphy, sier at gjerningsmannen er død, men kan ikke bekrefte om han ble skutt eller tok sitt eget liv. Ifølge amerikanske medier skal 26-åringen ha blitt funnet død i bilen sin.

Politiet tar seg inn på eiendommen til Kelley

Politiet tar seg inn på eiendommen til Devin Kelley.

Foto: Erich Schlegel / AFP

Sikkerhetsvakt

Devin Kelley er registrert som sikkerhetsvakt ved fornøyelsesparken Schlitterbahn Waterpark and Resort, et kjent badeanlegg i det sørlige Texas.

Ifølge Departementet for offentlig sikkerhet i Texas hadde 26-åringen lisens for å utføre denne jobben.

En talsmann for fornøyelsesparken ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

Laster Twitter-innhold
Sørgende i Texas

Sjokk og sorg preger det lille stedet Sutherland Springs i det sørlige Texas. Her holder sørgende en minnemarkering foran kirken.

Foto: MOHAMMAD KHURSHEED / Reuters

Sparket fra det militære

Massedrapsmannen Devin Kelley har gjort et års tjeneste det amerikanske flyvåpenet, men han ble avskjediget i 2012. Hans oppgave i det militære var å transportere mannskap og utstyr.

Ifølge flyvåpenets talskvinne Ann Stefanek var årsaken til avskjedigelsen at Kelley var voldelig mot kone og barn, noe Kelley også sonet et år i fengsel for.

Til tross for dette fikk Kelley altså kjøpt et halvautomatisk våpen på vårparten i fjor, som ble brukt i massakren.

Amerikanske medier skriver også at Kelley la ut et bilde av dette våpenet og barna sine på Facebook. Kelley skal ha skutt mot flere barn inne i kirken. Et av dødsofrene er den 14 år gamle prestedatteren Annabelle Pomeroy, bekrefter Annabelles mor overfor amerikanske medier.

SISTE NYTT

Siste nytt