Tar lunsjen til nye høyder

Arbeiderne på nye World Trade Center slipper å kaste bort lunsjpausen på å gå ned til bakkkenivå for å kjøpe mat. Sandwich-butikken kommer opp til dem.

Video Lunsjbutikk på byggeplass

Det er kanskje et av de mest eksklusive spisestedene i New York.

En kjent sandwich-kjede har etablert en avdeling i et av byggene som reiser seg på «Ground zero», der de berømte tvillingtårnene stod. Tårnene raste sammen under terrorangrepet i 2001.

– Det er praktisk. I stedet for å gå ned i en halv time og kaste bort 15 minutter på å gå, kan vi nyte hele pausen her oppe, sier jern-arbeideren John McGowan.

Sandwich-butikken er satt sammen av skipscontainere. En hydraulisk lift sørger for at butikken følger bygget oppover etter hvert som nye etasjer kommer på plass. Alle råvarer og forsyninger blir brakt opp med kraner.

Ryan Sabio, som er en av de som lager sandwichene, er svært fornøyd med den litt spesielle arbeidsplassen, selv om det stadig tar lengre tid å komme seg på jobb.

– Det er gøy, annerledes, men litt vanskelig å komme seg på arbeid.

Han liker å tenke at han er med på noe historisk, og er tilfreds med å «fylle noen mager».

"Men on the Beam" /13 menn spiser lunsj på en jernbjelke

Forholdene var litt annerledes i 1930-åra. Dette berømte bildet viser 13 men som nyter sin medbrakte lunsj under byggingen av Rockefeller Center.

Foto: CHARLES EBBET / REUTERS

Les også: Freedom Tower på Ground Zero

Les også: Kongeparet på Ground Zero

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt