Taliban-angrep slått ned etter 19 timer

Talibans angrep på ISAF-hovedkvarteret og den amerikanske ambassaden i Kabul, er nå stoppet etter sammenhengende kamp i 19 timer.

Video 75756b56-9c68-4765-97c8-2268cf976c08.jpg

Video: Denne videoen viser kampene mellom ISAF-styrker og Taliban tirsdag kveld.

Afghanske sikkerhetsstyrker med støtte fra NATO-styrker har i nesten ett døgn kjempet mot Taliban-krigere i hjertet av landets hovedstad.

Kampene tok slutt i morgentimene onsdag etter at de siste to kjempende opprørene ble drept. Til sammen skal det være seks Taliban-opprørere som sto bak angrepet.

Sikkerheten i Kabul svekket

Taliban-angrep i Afghanistan

I denne bygningen ble de siste kjempende Taliban-opprørerne til slutt omringet og drept etter å ha kjempet i 19 timer.

Foto: EBU

Taliban-opprørerne ble til slutt omringet i basen sin for angrepet – en uferdig, flere etasjer høy bygning i nærheten av Hotel Marriot. Ifølge nyhetsbyrået AP skal 27 mennesker ha mistet livet i angrepet, inkludert angripere, soldater og sivile.

Ingen personer fra ISAF-styrkene ble drept i angrepet, men seks ble såret.

Opprørerne har vært i kraftig skuddveksling med de internasjonale fredsstyrkene. Taliban har skutt raketter, mens ISAF har angrepet opprørerne fra luften.

Angrepet har reist alvorlige spørsmål rundt sikkerhetssituasjonen i Kabul – som har vært regnet som en relativt trygg by i det krigsherjede landet.

Dette skal være det lengste sammenhengende angrepet som Taliban har utført mot Kabul siste 10 år.

- Sette på prøve

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen mener at angrepene er et forsøk fra Talibans side på å teste de afghanske styrkenes motstandsdyktighet. I løpet av det neste året skal NATO ha overdratt ansvaret for sikkerheten i Afghanistan til landets egne styrker, ifølge NTB.

– Taliban forsøker å sette overføringen på prøve, men de kan ikke stanse den. Overføringen er i rute og kommer til å fortsette, sa Rasmussen mens angrepet i den afghanske hovedstaden fremdeles pågikk tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt