Svenske sluppet fri av FARC

Den colombianske FARC-geriljaen har løslatt det svenske gisselet Roland Larsson, opplyser en etterretningskilde i landet.

Video nsps_upload_2009_3_18_12_36_41_1005.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Her kommer Larsson i sikkerhet. Han skal ifølge Felipe Munoz i den colombianske etterretningstjenesten DAS være rammet av lammelser. Foto: Reuters

69 år gamle Larson har blitt holdt fanget av den venstreekstreme opprørsgruppen siden 2007.

- Resultat av godt samarbeid

Betancourt gjenforenes med sine barn etter seks år i fangeskap.

Betancourt gjenforenes med sine barn etter seks år i fangeskap.

Foto: RODRIGO ARANGUA / AFP

Svensken ble sluppet fri ved 17 tiden tirsdag og er ifølge Aftonbladet på vei til et sykehus i byen Monteria i nordvestre Colombia.

- Dagens frigivelse er et resultat av godt samarbeid mellom svensk politi og lokale myndigheter, sier Tommy Strømberg ambassaderåd ved den svenske ambassaden i Colombia.

Larsons familie i Norrbotten er selvfølgelig veldig lettet over av den 69 år gamle faren nå er frigitt.

- Dette er helt fantastisk deilig, dette er slutten på en lang og slitsom reise, sier sønnen Tommy Larsson til Aftonbladet.

Slapp fri norsk gissel

Farc er en kommunistisk organisasjon i Columbia som av colombianske myndigheter, USA og EU regnes som en terrororganisasjon, men som beskriver seg selv som en gerilja.

De har fått stor oppmerksomhet for sine systematiske kidnappinger i Colombia. Og i 2008 ble et av de mest kjente gislene, Íngrid Betancourt, befridd av colombianske sikkerhetsstyrker.

Les: Fire gisler satt fri i Colombia
Les:
- Gi Betancourt fredsprisen

Også nordmannen Alf Onshuus Niño har blitt holdt som gissel av gruppen, og ble frigitt av FARC sommeren 2008 etter et halvt års fangenskap i den colombianske jungelen.

Les: Nordmann bortført i Colombia
Les:
- Det er som en drøm

SISTE NYTT

Siste nytt