Hopp til innhold

Svensk politisjef funnet død etter å ha fått sterk kritikk i granskingsrapport

Den svenske viserikspolitisjefen Mats Löfving er funnet død i sitt hjem onsdag, opplyser svensk politi. Tidligere på dagen ble det lagt frem en granskingsrapport som ba rikspolitisjefen vurdere å sparke Löfving.

Mats Löfving

Stedfortredende rikspolitisjef og regionpolitisjef i Stockholm, Mats Löfving, er død.

Foto: SVT

– Det er med stor sorg og bestyrtelse at jeg har fått beskjed om at stedfortredende rikspolitisjef og regionpolitisjef Mats Löfving er død. Det er svært tragisk.

Det sier rikspolitisjef Anders Thornberg i en pressemelding.

Mats Löfving (61) har blitt etterforsket i forbindelse med en personalsak, sin lederstil og flere feilaktige beslutninger.

I en granskingsrapport som ble lagt fram onsdag, fikk han alvorlig kritikk, blant annet for manglende lojalitet. Löfving ansatte i 2015 Linda Staaf som landets etterretningssjef, og noen måneder senere innledet de to et forhold.

Dette forholdet ble holdt skjult og aktivt benektet av Löfving overfor politiledelsen da ryktene begynte å gå i 2021.

Granskingen konkluderte med at Löfving ikke var inhabil da han ansatte Staaf, men han fikk kritikk for at forholdet ble holdt hemmelig.

Rapporten konkluderte med at rikspolitisjefen ble bedt om å vurdere å avsette Löfving, skriver SVT.

Etterforskes

Det var ved 19-tiden onsdag at politiet ble varslet om en skadet person gjennom en SOS-samtale. Löfving ble deretter funnet død i sitt hjem i Norrköping.

Politiet opplyser at det pågår etterforskning for å bringe klarhet i hva som har skjedd.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, og kan ikke si at forbrytelser ikke er begått. Derfor har vi åpnet en foreløpig etterforskning av drap. Det er en standard prosedyre når vi ikke kan avklare hva som har skjedd, sier politiets talsperson Dennis Johansson Strömberg, ifølge Aftonbladet.

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Löfving og Staaf hadde et forhold da han ansatte henne. Det korrekte er at forholdet ble innledet etter utnevnelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt