Svensk politi: – Lavins innsats reddet liv

Den 20 år gamle elevassistenten Lavin Eskander, som ble drept i angrepet på Kronan skole i Trollhättan, blir lørdag minnet og hyllet som en helt.

Lavin Eskander, som ble drept i angrepet på Kronan skole

HYLLES: Lavin Eskander (20) beskrives som en helt av vitner, venner og familie. Han ble drept i sverdangrepet på Kronan skole da han forsøkte å beskytte elevene.

Foto: Privat

Overfor SVT Nyheter bekrefter også svensk politi at 20-åringens innsats hindret at enda flere liv gikk tapt på skolen.

– Vi går ikke inn på nøyaktig hva personer har sagt i avhør, men det bildet vi har tegnet oss, er at denne personen forsøkte å beskytte barna da han ble stukket ned, sier pressetalsperson Ulla Brehm i Gøteborg-politiet.

– Vårt inntrykk er at hans innsats beskyttet liv, utdyper hun.

Både svenske og norske medier har skrevet om at Lavin Eskander forsøkte å stanse drapsmannen for å beskytte elevene.

Da gjerningsmannen kom inn på skolen og svingte sverdet mot flere barn, stormet 20-åringen frem for å overmanne ham. I stedet ble han stukket til døde, ifølge Expressen.

Tente lys for sønnen

– Lavin, du er en engel, en helt, ropte den gråtende og sønderknuste moren hans mens hun holdt et bilde av sønnen da hun og Eskanders nærmeste familie besøkte minnestedet utenfor Kronan skole lørdag.

Deretter tente hun to lys til minne om sønnen og det andre drapsofferet, den 15 år gamle eleven Ahmed Hassan.

– Dette lyset er for Ahmed, sa hun da hun tente det.

Lavin Eskanders far holder et bilde av sønnen, som ble drept i angrepet på Kronan skole

MINTES SØNNEN: Familien til Lavin Eskander (20), som ble drept på Kronan skole i Trollhättan torsdag, besøkte lørdag minnestedet utenfor skolen. Her er det 20-åringens far som holder et bilde av sønnen.

Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

– Har ikke plass til å kjenne hat

Lavins bror Leith sier til avisa GT at familien sørger dypt, men at de ikke hater gjerningsmannen.

– Lavin ga så mye kjærlighet, så vi har ikke plass i våre hjerter til å kjenne hat. Verken mot ham eller hans familie, sier broren.

– Lavin døde på den samme måten som han var som person: Uegoistisk. Han var en helt, sier Leith videre.

– Jeg er veldig lei meg, men vi i familien er også stolte over det han gjorde for barna, sier kusinen Wisam Khisro, ifølge SVT.

Trollhättan er fortsatt preget etter angrepet der 21 år gamle Anton Lundin-Pettersson drepte Lavin Eskander og Ahmed Hassan.

Lørdag ettermiddag strømmet hundrevis av mennesker til et lokale i Trollhättan for å delta på en minnemarkering for ofrene.

To andre personer, en 41 år gammel lærer og en 15 år gammel elev, ble alvorlig såret og ligger fortsatt på sykehus. Tilstanden beskrives lørdag som alvorlig, men stabil for begge.

En svensk flagg henger på halv stang i Trollhättan

HALV STANG: Trollhättan er fortsatt preget etter angrepet på Kronan skole, der den 21-årige gjerningsmannen Anton Lundin-Pettersson drepte Lavin Eskander (20) og Ahmed Hassan (15).

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt