Svensk hjelpearbeider arrestert i Kina

En svensk mann er arrestert i Kina, mistenkt for å være en fare for rikets sikkerhet. Representanter for den svenske ambassaden sier de ikke får lov til å treffe ham.

Arrestasjonen skjedde i forrige uke, melder Sveriges Radio. Han skal ha vært på vei til flyplassen i Beijing da politiet stanset ham.

35 år gamle Peter Dahlin jobber for menneskerettighetsorganisasjonen Chinese Urgent Action Working Group og er avhengig av medisiner på grunn av en uvanlig sykdom. Ifølge organisasjonen har ingen fått besøke ham etter at han ble pågrepet, melder BBC.

Det svenske utenriksdepartentet melder på Twitter at de har bedt om å få besøke Dahlin:

Laster Twitter-innhold

Vet verken hvor Dahlin eller kjæresten er

– Peter Dahlin er holdt tilbake på grunn av mistanke om at han har deltatt i handlinger som kan skade Kinas sikkerhet, sa Hong Lei, talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet under en pressebrifing i går. Han sa da at den svenske ambassaden skulle få gi konsulær bistand til den arresterte.

Kjæresten hans, som er kinesisk, skal være forsvunnet og ifølge hjelpeorganisasjonen vet man heller ikke hvor Dahlin sitter i arrest.

Organisasjonen sier den gir juridisk hjelp til beboere på landsbygda i Kina. Den støtter også minoritetsgrupper og enkeltindivider som har opplevd overtramp, heter det.

De siste årene har Kina pågrepet flere utenlandske statsborgere og anklaget dem for spionasje eller for å sette rikets sikkerhet i fare.

Den kinesiskfødt forleggeren Gui Minhai, som nå er svensk statsborger, er savnet sammen med flere ansatte i en bokhandel i Hong Kong som har utgitt bøker som kritiserer kinesiske myndigheter.

SISTE NYTT

Siste nytt