Hopp til innhold

Sveitser dømt etter dobbeltdrapet i Marokko

En 33 år gammel sveitsisk-britisk mann er dømt til ti års fengsel i Marokko i forbindelse med drapene på en norsk og en dansk kvinne. Mannen er funnet skyldig i ha deltatt i en terrororganisasjon.

Området der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept

I dette området ble Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen funnet drept før jul.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Både advokaten til 33-åringen og hans familie har bekreftet dommen overfor den sveitsiske kringkasteren, RTS. Mannen er ikke dømt for å ha hatt noe med selve drapene å gjøre, men er funnet skyldig i tre forhold: Å ha deltatt i en terrororganisasjon, å ha forsvart terror og for ikke å ha meldt ifra om en kriminell handling.

Mannen ble arrestert i begynnelsen av januar, det var da uklart hva slags rolle han skulle ha hatt i forbindelse med drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) før jul.

Tidligere er en annen 25 år gammel sveitser blitt arrestert i denne saken. Han skal ha gitt våpenopplæring til terrorcellen politiet mener sto bak drapene.

Hevder han jobbet for sveitsisk sikkerhetstjeneste

De to sveitserne skal ha kjent hverandre, melder RTS. 33-åringen sier han ikke kjenner islamistene som drepte de to skandinaviske turistene. Advokaten hans sier til RTS at dommen er ubegripelig og at den vil bli anket.

Selv sier 33-åringen at han har jobbet for den sveitsiske sikkerhetstjenesten (SRC) og at han har gitt dem informasjon fra moskeen i Genève der både han og den andre arresterte landsmannen var jevnlig. SRC sier at de har vært i kontakt med han, men sier det ikke stemmer at han har jobbet for dem.

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen tok en bachelor i friluftsliv, tur og naturveiledning sammen ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark, og var på ferie i Marokko da de ble drept før jul.

De to ble funnet i et turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene mandag 17. desember.

SISTE NYTT

Siste nytt