NRK Meny
Normal

Superstøtte til Obama

I dag gikk senator Chris Dodd – superdelegat og presidentkandidat tidligere i år – ut med støtte til Barack Obama.

Senator Chris Dodd

Senator Chris Dodd.

Foto: John Gaines / AP

Både Obama og Hillary Clinton har ønsket den offentlige støtten fra Dodd etter at han ga opp kampen om den demokratiske presidentnominasjonen etter partimøtet i Iowa i januar.

På en pressekonferanse i Cleveland, Ohio, annonserte Dodd sin støtte til Obama, og uttrykte bekymring for at valgkampen i partiet nå begynte å trekke – og ikke minst splitte partiet. Han sa også at han hadde snakket med Clinton før han kom ut med støtte til hennes motstander.

- Jeg ønsker ikke en splittende valgkamp, og det er en stor fare for det nå, sa Dodd.

- Nå er det på tide å samle oss!

Støtten til Obama kommer på et tidspunkt der Illinois-senatoren virkelig har vind i seilene før partinominasjonene i Texas og Ohio den 4. mars.

Ifølge en ny New York Times/CBS-meningsmåling har Obama gått forbi Clinton på de nasjonale målingene. Hele 54 prosent av demokratiske velgere foretrekker Obama, mot 38 prosent for Clinton.

Dette er Barack Obama

Dodd inrømte på pressekonferansen at han først var skeptisk til en kandidat som bare har sittet én periode i Senatet. Men i dag mener han at Obama er den riktige kandidaten for det 21. århundret, og kandidaten som uttrykker lengslene og håpene til mange amerikanere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt