NRK Meny
Normal

Stjeler dyr fra dyrehage for å spise dem

I kriserammede Venezuela skal flere dyr ha blitt tatt fra en dyrehage de siste ukene.

VENEZUELA-ANIMALS/

Tapirer er blant dyrene som skal ha blitt stjålet fra dyrehagen i Maracaibo. Her et bilde fra en dyrehage i Caracas i fjor.

Foto: CARLOS JASSO / Reuters

Myndighetene i landet etterforsker nå tyveri av dyr fra en dyrehage i den vestlige delstaten Zulia som sannsynligvis ble stjålet for å spises, skriver Reuters.

Politiet opplyser til nyhetsbyrået at to navlesvin, et dyr som minner om villsvin i utseende, ble stjålet i helgen fra den zoologiske hagen i Maracaibo, Venezuelas nest største by og hovedstaden i Zulia. Byen ligger nær den kolombianske grensen.

– Vi antar at de ble tatt for å spises, fortalte Luis Morales fra politiet i Zulia til journalister på tirsdag.

Matmangel

Venezuela herjes av kaos og kronisk matmangel, og dyreforsvinningene er nok et tegn på sulten i landet. Millioner av mennesker forsøker å finne mat der de kan, også i søppelkasser og konteinere.

Artikkelen fortsetter under bildet

VENEZUELA-ANIMALS/

Flere dyr skal ha blitt stjålet fra dyrehagen i Maracaibo de siste ukene.

Foto: STRINGER / Reuters

President Nicolás Maduro gir opposisjonens omfattende demonstrasjoner skylden for matmangelen i landet. Han hevder demonstrantene blokkerte motorveier og gater i landet, slik at matforsyninger ikke kom frem der de skulle.

Maduro legger også skylden på landets problemer hos USA, som han mener fører en økonomisk krig mot landet.

– De tar alt!

Sjefen for dyrehagen i Maracaibo, Leonardo Nunez, sier den siste tids tyveribølge av dyr har berørt ti arter, inkludert en bøffel som han sier ble partert. Han mener at dyrene ble stjålet for å selges videre og at det er narkotikalangere som står bak.

VENEZUELA-ANIMALS/

En tapir i dyrehagen i Maracaibo. To av dens artsfrender skal ha blitt stjålet fra dyrehagen.

Foto: STRINGER / Reuters

– De tar alt her! Dyrene ble ikke stjålet for å bli spist, sier han til Reuters onsdag.

Mauricio Castillo, en tidligere direktør for dyrehagen, sier at blant dyrene som tyvene har klart å få med seg er to tapirer, et jungeldyr som også ligner på gris og som er beskrevet som utrydningstruet av Verdens naturvernunion.

Dyr sulter

Matmangelen i Venezuela har også påvirket landets dyr, og har gjort at dyrehager ofte ikke har nok mat til å mate dyrene. I fjor skal over 50 dyr ha sultet til døde i en dyrehage i hovedstaden Caracas, ifølge Marlene Sifontes, en fagforeningsleder for dyrehageansatte.

Myndighetene nektet for at dyrene hadde sultet, og insisterte på at de hadde blitt «behandlet som familie».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt