NRK Meny
Normal

Spansk lokfører forklarer seg i retten

Lokføreren har nektet å forklare seg for politiet, men lar seg i kveld avhøre av en dommer i Santiago de Compostela.

Spansk lokfører på vei fra politistasjonen til rettssalen.

Den spanske lokføreren på vei fra politistasjonen til rettssalen.

Foto: RAFA RIVAS / Afp

Spania: Åse Marit Befring
Foto: NRK

Lokføreren er siktet for uaktsomt drap på 79 personer, etter at en av de skadde etter togulykken onsdag kveld, døde i dag.

Han ble tatt fra sykehus lørdag til en politistasjon i Santiago de Compostela. Her ble han holdt på en celle over natten

Lokføreren har nektet å forklare seg for politiet, men lar seg søndag kveld avhøre av en dommer.

Under det lukkede fengslingsmøtet vil det bli avgjort om han blir varetektsfengslet videre eller om han skal slippes fri.

Den 52-årige lokomotivføreren har jobbet i det statlige jernbaneselskapet Renfe i 30 år. Han har vært lokomotivfører i 13 år og ført toget på ulykkesstrekningen omkring 60 ganger.

Retten Santiago de Compostela

Politiet utenfor rettsbygningen der lokføreren avhøres.

Foto: Åse Marit Befring / NRK

Kontaktet stasjonen

Togføreren skal ha opprettet radiokontakt med jernbanestasjonen i Santiago de Compostela da han sporet av og fortalt at han hadde kjørt for fort. Ifølge avisa El Pais skal han ha sagt: «Jeg håper det ikke er noen døde, for da faller de på min samvittighet.»

Den lokale beboeren Evaristo Iglesias sier at han snakket med lokføreren kort tid etter ulykken. Det var 80 kilometers fartsgrense i svingen der toget sporet av.

– Han fortalte at han prøvde å bremse ned til 80, men at han ikke klarte det. Toget gikk for fort., sier Iglesias til den private TV-kanalen Antena3.

– Han ropte «jeg vil dø, jeg vil dø, jeg vil ikke se dette, jeg vil dø». Han gjentok dette gang på gang, sier Iglesias.

Tallet på antallet døde etter ulykken steg søndag til 79, etter at en amerikansk kvinne døde av skadene hun fikk da toget sporet av. Den døde var en amerikansk kvinne fra Houston i USA, skriver den spanske avisen El País.

Hun hadde vært med ektemannen i datterens bryllup i Roma og var på vei til Santiago de Compostela, har familiemedlemmer fortalt. Mannen slapp unna uten store skader.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt