Sover i biler og telt etter jordskjelvet

15.000 mennesker har blitt hjemløse etter det kraftige jordskjelvet i Italia søndag morgen.

Italy Quake

Innbyggere i byen Caldarola i Italia tilbringer natten i en midlertidig leir. Søndag rammet et nytt jordskjelv det sentrale Italia.

Foto: Sandro Perozzi / Ap

– Hvordan kan vi bli her? Det er hverken skole, kirke eller politistasjon her. Det er ingenting igjen, sier Stefano Boldrini til BBC.

Han er en av flere tusen som er rammet av ødeleggelsene etter jordskjelvet i Italia i går. Nå bor han i en varebil sammen med sin åtte år gamle datter.

Tusenvis av menensker i det sentrale Italia har overnattet i biler, telt og midlertidige leirer etter jordskjelvet som rammet landet søndag morgen. Ingen skal være drept i skjelvet, men om lag 20 mennesker er skadet, skriver BBC.

15.000 mennesker blir nå innkvartert på hoteller og andre steder der myndighetene har opprettet midlertidig husly, melder NTB.

Bygninger raste sammen

Skjelvet rammet klokka 7.40 søndag morgen og førte til at en rekke bygninger raste sammen, blant annet flere historiske kirker.

Dette er det fjerde jordskjelvet i området i løpet av fire måneder, og det kraftigste skjelvet i Italia siden 1980. Skjelvet fant sted i området hvor 300 mennesker ble drept av et kraftig skjelv i august i år.

Skjelvet søndag morgen ble målt til en styrke på 6,6.

– Vi er i gang med undersøkelser. Flere mennesker er skadd, men for øyeblikket har vi ingen rapporter om dødsofre, sier sivilforsvarets leder, Fabrizio Curcio, søndag formiddag.

I byen Tolentino har tre mennesker blitt gravd fram i live, melder nyhetsbyrået Ansa.

Italy Quake

Klokketårnet i Amatrice ble søndag et offer for jordskjelvets herjinger i Italia.

Foto: Massimo Percossi / Ap

Over 100 etterskjelv

Oppryddingen etter det siste jordskjelvet i Italia er nå i gang. I byen Norcia, nærmest skjelvets episenter, var brannvesenet i gang med å frakte folk tilbake til sine sammenraste boliger for å hente personlige eiendeler.

Det ble natt til mandag registrert over 100 etterskjelv i det sentrale Italia, melder BBC.

Det kraftigste ble målt mandag morgen med styrke på 4,2, nær Norcia i Umbria, opplyser Italias jordskjelvinstitutt INGV.

SISTE NYTT

Siste nytt