Søkte jobb uten CV og referanser

Den danske skandalelegen fikk jobb i Sverige uten vitnemål eller referanser å vise til. Hun holdt det hemmelig at hun flere ganger hadde blitt anmeldt i Norge.

Operasjonssal

Elleve saker er fortsatt til behandling i Norge, men den danske legen har nå flyttet til Søndre Norrland i Sverige der hun jobber ved sykehuset i Värnamo. Arkivfoto.

Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix

Den kvinnelige legen ble meldt til Norsk pasientskadeerstatning hele 42 ganger da hun jobbet i Norge. 29 av sakene har endt med at pasientene fikk utbetalt erstatning for feilbehandling.

LES: Tabbelege opererer videre
LES: Skandale-kirurg nektes å operere
LES: Ulik benlengde etter operasjon

Verken CV eller referanser

Elleve saker er fortsatt til behandling i Norge, men den danske legen har nå flyttet til Søndre Norrland i Sverige der hun jobber ved sykehuset i Värnamo.

Ledelsen ved det svenske sykehuset var ikke kjent med alle klagene på den danske kirurgen i Norge, før de ble kontaktet av NRK.

I søknadspapirene til den kvinnelige legen finnes det verken CV eller referanser, kun en avtale som gir henne 64.000 svenske kroner i måneden, skriver Aftonbladet .

Video Kart over hos den danske legen jobbet

Se hvor den danske skandalelegen har jobbet.

Stolte på vikarbyrået

- Hun jobbet hos oss via et vikarbyrå i litt under et halvt år. Når det ble aktuelt å ansette en overlege gikk vi etter referanser fra vårt eget personell og de var positive, sier daværende sjef ved ortopedisk avdeling ved sykehuset i Värnamo, Lars Åke Berndalen til avisen.

Berndalen sier videre at de stolte på at vikarbyrået sjekket bakgrunnen til den kvinnelige legen.

LES OGSÅ: Listen over erstatningssaker

Anmeldt seks ganger i Sverige

Den danske legen gikk gjennom vikarbyrået Proffice Care. De hadde fått gode referanser fra to svenske leger. Vikarbyrået skal ikke ha kjent til at hun tidligere hadde arbeidet i Norge og at hun flere ganger hadde blitt anmeldt.

Svenske pasienter har anmeldt den danske kirurgen til Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) seks ganger de siste 15 årene.

Opererte bort feil sener og ben

Nå er hun nok en gang anmeldt i Sverige, denne gangen av sosialtjenesten.

Legen er anmeldt for å ha operert bort feil sener og ben fra en 57 år gammel pasient på Värnamo sykehus, ifølge SVD .

Pasienten fikk store smerter og nedsatt bevegelighet etter operasjonen.

Presidentvalget kort forklart

Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Kan Biden slå Trump?

SISTE NYTT

Siste nytt