Hopp til innhold

Søkte jobb uten CV og referanser

Den danske skandalelegen fikk jobb i Sverige uten vitnemål eller referanser å vise til. Hun holdt det hemmelig at hun flere ganger hadde blitt anmeldt i Norge.

Operasjonssal

Elleve saker er fortsatt til behandling i Norge, men den danske legen har nå flyttet til Søndre Norrland i Sverige der hun jobber ved sykehuset i Värnamo. Arkivfoto.

Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix

Den kvinnelige legen ble meldt til Norsk pasientskadeerstatning hele 42 ganger da hun jobbet i Norge. 29 av sakene har endt med at pasientene fikk utbetalt erstatning for feilbehandling.

LES: Tabbelege opererer videre
LES: Skandale-kirurg nektes å operere
LES: Ulik benlengde etter operasjon

Verken CV eller referanser

Elleve saker er fortsatt til behandling i Norge, men den danske legen har nå flyttet til Søndre Norrland i Sverige der hun jobber ved sykehuset i Värnamo.

Ledelsen ved det svenske sykehuset var ikke kjent med alle klagene på den danske kirurgen i Norge, før de ble kontaktet av NRK.

I søknadspapirene til den kvinnelige legen finnes det verken CV eller referanser, kun en avtale som gir henne 64.000 svenske kroner i måneden, skriver Aftonbladet .

Video Kart over hos den danske legen jobbet

Se hvor den danske skandalelegen har jobbet.

Stolte på vikarbyrået

- Hun jobbet hos oss via et vikarbyrå i litt under et halvt år. Når det ble aktuelt å ansette en overlege gikk vi etter referanser fra vårt eget personell og de var positive, sier daværende sjef ved ortopedisk avdeling ved sykehuset i Värnamo, Lars Åke Berndalen til avisen.

Berndalen sier videre at de stolte på at vikarbyrået sjekket bakgrunnen til den kvinnelige legen.

LES OGSÅ: Listen over erstatningssaker

Anmeldt seks ganger i Sverige

Den danske legen gikk gjennom vikarbyrået Proffice Care. De hadde fått gode referanser fra to svenske leger. Vikarbyrået skal ikke ha kjent til at hun tidligere hadde arbeidet i Norge og at hun flere ganger hadde blitt anmeldt.

Svenske pasienter har anmeldt den danske kirurgen til Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) seks ganger de siste 15 årene.

Opererte bort feil sener og ben

Nå er hun nok en gang anmeldt i Sverige, denne gangen av sosialtjenesten.

Legen er anmeldt for å ha operert bort feil sener og ben fra en 57 år gammel pasient på Värnamo sykehus, ifølge SVD .

Pasienten fikk store smerter og nedsatt bevegelighet etter operasjonen.