Gransker og omplasserer tabbelege etter NRK-avsløring

Svenske tilsynsmyndigheter gransker Norges verste lege etter at NRK avslørte at hun nå jobber videre i Sverige.

Tabbelege opererer fortsatt

Den danske legen Johanne Krogh ble etter en rekke feiloperasjoner fratatt retten til å operere i Norge, men flyttet til Sverige og jobbet videre der.

Foto: Nyhetsspiller

Under granskingen vil legen omplasseres og få andre arbeidsoppgaver.

NRK fortalte i helgen om den danske legen Johanne Krogh, som har jobbet i Norge i flere år, og er den legen som har fått flest klager i Norge noensinne.

Til tross for at Krogh er blitt fratatt retten til å operere i Norge, jobber hun nå videre i Sverige. På bakgrunn av NRKs avsløring, kalte Landstinget i Gävleborg, som har ansatt legen i Sverige, inn til pressekonferanse i dag.

Får ikke jobbe med pasienter

Der ble det klart at Johanne Krogh skal granskes og foreløpig ikke får fortsette i legejobben eller ha kontakt med pasienter.

– Hun vil få andre oppgaver, sier Svante Lönnbark, direktør ved Landstinget, ifølge Aftonbladet.

– Hvorfor omplasseres hun nå?

– Situasjonen med de rasksjonene vi har fått, har vært uholdbar. Det er ikke innsatsen hun har gjort hos oss på sykehuset her som ligger bak, understreker han.

For reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at NRK fortalte om tabbelegen. Sykehuset i Hudiksvall i Søndre Norrland, der hun har jobbet nå, har fått en rekke henvendelser fra bekymrede pasienter.

Etter granskingen blir det klart om Johanne Krogh får fortsette i jobben eller ikke. Krogh er selv på ferie for tiden og er derfor ikke informert om at hun blir omplassert.

Krever register

Fylkestinget krever også at tilsynsmyndighetene oppretter et register over leger som er virksomme i Sverige.

– Vi må ha et system der det ikke er opp til den enkelte medarbeider å fortelle om alle feil som kan ha skjedd tidligere, sier Lönnbark.

Da Johanne Krogh ble ansatt i Sverige, fikk hun jobb uten vitnemål eller referanser å å vise til. Hun holdt det også hemmelig at hun hadde blitt anmeldt flere ganger.

SISTE NYTT

Siste nytt