NRK Meny
Normal

– Snøværet koster Storbritannia 11,5 milliarder kroner daglig

To av fem kommer seg ikke på jobb, og 7000 barn må være hjemme fra skolen. Kostnadene snøværet medfører er estimert til 11,5 milliarder kroner daglig.

Folk venter på en forsinket T-bane på Parsons Green Station i London

Folk venter på en forsinket T-bane på Parsons Green Station i London. Tusenvis er rammet av snøværet i Storbritannia.

Foto: Kevin Coombs / Reuters

Snøværet i Storbritannia har ført til bekymring angående landets evne til å takle minusgrader og snø etter at store deler av transportsystemet har vært nede i to døgn som følge av været. Det skriver London Evening Standard .

LES: Gatwick holder fortsatt stengt
LES: – Vet ikke hva vi skal gjøre

Tusenvis uten transport

Tusenvis av mennesker har denne uken stått uten transport, tre flyplasser er stengt og bilister opplever kaos på veiene. Det er fortsatt forsinkelser på tog og T-baner som følge av været.

Rundt 7000 skolebarn har vært hjemme på grunn av været og to av fem har ikke kommet seg på jobb på grunn av at tog og T-baner står.

Det viser tall fra arbeidsrettsselskapet Peninsula, skriver Sky News .

At folk ikke kommer seg på jobb fører til store økonomiske tap for Storbritannia. Forsikringsselskapet RSA har regnet seg frem til kostnadene kommer på 1,2 milliarder pund, rundt 11,5 milliarder kroner daglig.

En mann måker snø av bilen i Alnwick i England

En mann måker snø av bilen i Alnwick i England.

Foto: Owen Humphreys / Ap

– Transportministeren bedt om å skjerpe seg

BRITAIN-THAMESLINK/

Transportminister Philip Hammond.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Transportminister Philip Hammond måtte forsvare seg da skyggestatsråd Labour-politiker Maria Eagle sa han måtte skjerpe seg.

– Landet er et kaos med passasjerer som sover på togstasjoner, fryser i tog som har stoppet opp og fryser i bilene sine. Alt i alt koster dette 1,2 milliarder pund om dagen, sa Eagle.

– Når det er mye snø og lave temperaturer så blir det forstyrrelser i transportsystemet. Jeg forstår frustrasjonen til de mange som har vært strandet de siste 48 timene, svarte Hammond.

Minus 12 grader i London

Gatwick, Southampton og London City flyplass er for tiden stengt. Gatwick vil åpne tidligst klokken seks fredag morgen. Edinburgh flyplass har vært stengt, men har ifølge flyplassens hjemmeside åpnet igjen.

Ifølge metrologer har det falt 38 centimeter snø i Northumberland og 25 centimeter i West Sussex. I skottland har temperaturene vært nede i minus 18 grader og i London minus 12.

LES: – Folk gråt av fortvilelse i kaoset
LES OGSÅ: Europeiske flyplasser stengt av snø

Trafikkkork i Dortmund

Trafikkkork i Dortmund som følge av snøværet.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt