Gatwick holder fortsatt stengt

Gatwick utenfor London er fortsatt stengt, og flyplassen vil tidligst åpne fredag morgen. Norwegian setter nå opp nye ruter til en annen flyplass.

Gatwick flyplass

Gatwick flyplass utenfor London har vært stengt siden tirsdag ettermiddag på grunn av snøværet.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Flere hundre nordmenn ble sittende værfast da store snømengder og kaldt vær førte til at flyplassen ble stengt tirsdag ettermiddag.

Nå skriver Gatwick Airport på hjemmesidene sine at flyplassen tidligst vil åpne igjen fredag morgen klokken 06.00, men at det kan bli ytterligere forsinkelser.

Passasjerer blir også oppfordret til ikke å reise til flyplassen, og blir bedt om å følge med på Twitter for siste nytt.

Les også: – Vet ikke hva vi skal gjøre
Les også: – Folk gråt av fortvilelse i kaoset

Gatwick flyplass

Torsdag morgen var det fortsatt uvisst når flyplassen vil åpne igjen.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Norwegian flyr til Stansted

Norwegian åpner torsdag ettermiddag og kveld seks tur-returflyginger mellom Skandinavia og Stansted-flyplassen utenfor London, for de flygninger som skulle ha gått til og fra Gatwick.

– Vi skal ha seks flyginger mellom London og Skandinavia torsdag ettermiddag og kveld. Dette er flyginger som skulle ha gått til og fra Gatwick. Vi har fått flyttet flygingene til Stansted, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Flygingene starter i Norge, Sverige og Danmark, med retur fra Stansted torsdag kveld.

– De som har billetter til disse avgangene er selvfølgelig prioritert, men vi gjør det vi kan for å få med oss strandede passasjerer på Gatwick i tillegg. Vi tar kontakt med passasjerer direkte på telefon og prøver å få dem med på returflygingene fra Stansted til Skandinavia. De vil bli prioritert ut fra hvor lenge de har vært strandet på Gatwick. Noen har sittet der siden tirsdag, sier Sandaker-Nielsen.

Den første avgangen som skulle ha gått til Gatwick, men som nå blir flyttet til Stansted, går fra Oslo klokken 17.10 i dag.

Les mer på Norwegians hjemmesider.

Fortvilte nordmenn

Mange hundre nordmenn har sittet værfaste på Gatwick siden tirsdag, og flere har opplevd at det er vanskelig å komme gjennom til flyselskapet for å få informasjon.

Egil Jens Pettersen og kona er to av nordmennene som har blitt sittende på flyplassen, uten å få tilstrekkelig informasjon. De har opplevd kaoset som skremmende.

– Det har vært en skremmende opplevelse for oss selv og mange andre jeg har snakket med. Noen gråt i fortvilelse. Jeg håper ingen andre trenger å oppleve dette, men det skjer nok igjen, sa han til NRK i går.

Ber folk sjekke hjemmesiden

Karl Peter Gombrii, pressetalsmann i Norwegian, sier de gjør så godt de kan med å informere kundene sine.

– Vi holder passasjerene informert via SMS, og oppdaterer hjemmesidene våre og Facebook fortløpende. Vi har også representanter på flyplassen som holder de passasjerene som er der orientert, sier han.

I går var 20-30 avganger berørt, og Norwegian opplevde derfor stor pågang på kundesenteret.

– Vi har hatt ekstra bemanning, og prøver å ta unna de telefonene som kommer inn. Vi anbefaler kundene som ikke kommer gjennom til å sjekke hjemmesidene og Facebook for siste oppdateringer, sier Gombrii.

Les også: Kjempet om plassene i iskalde London under transportstreik
Les også: Ber britene holde seg hjemme

SISTE NYTT

Siste nytt