Normal

– Folk gråt av fortvilelse i kaoset

Egil Jens Pettersen og kona opplever alle reisendes mareritt i værkaoset i England. – Dette er nærmest surrealistisk, sier han.

Egil Jens Pettersen i Gatwick

Egil Jens Pettersen og kona sitter værfaste i England etter at Gatwick-flyplassen er stengt inntil videre.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Egil Jens Pettersen og kona Tove var på ferietur i København fra fredag til tirsdag denne uken. Da flyet fra Kastrup ble kansellert, fikk ekteparet tilbud om å reise via Gatwick-flyplassen direkte til Tromsø.

Gatwick flyplass

Gatwick er stengt inntil videre.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

– Da vi hadde satt oss på flyet på Gatwick fikk vi beskjed om at flyplassen var stengt, sier Pettersen på telefon fra England.

Her startet marerittet på ordentlig. Vaktene på flyplassen jagde ekteparet og de andre nordmennene ned i ankomsthallen. Midt på natten var tusenvis av passasjerer samlet her. Ingen fikk noe informasjon.

Fikk brå og uventet beskjed

Det ble onsdag morgen, og Norwegian hadde ikke sendt ut noe informasjon. Klokka 07.00 i dag kom servicepersonalet ved flyplassen med følgende beskjed til de mange tusen ventende:

«Flyplassen er stengt. Vennligst forlat flyplassen».

– Etter dette fikk jeg endelig kontakt med Norwegian, som sa at vi måtte skaffe hotellrom og transport selv. Vi stod da i kø i 1,5 time ute i kulden, men det kom aldri noe buss. Etter like lang tid i drosjekø, kom vi oss til hotellet, sier Pettersen, som til daglig jobber i NRK.

En skremmende opplevelse

Sovende nordmenn på Gatwick

Noen nordmenn prøvde å sove på den overfylte og kalde Gatwick-flyplassen.

Foto: Privat

Da ekteparet hadde kommet til hotellet i dag fikk de sove i nøyaktig en halvtime, før det tikket inn en sms fra flyselskapet.

– Her fikk vi beskjed om at vi tidligst kommer oss hjem lørdag morgen. Alt dette er nærmest surrealistisk, spesielt fordi informasjonen har vært totalt fraværende, sier Pettersen.

Han tenker spesielt på de mange barnefamiliene som de møtte på flyplassen.

– Det har vært en skremmende opplevelse for oss selv og mange andre jeg har snakket med. Noen gråt i fortvilelse. Håper ingen andre trenger å oppleve dette, men det skjer nok igjen, sier han.

Flyselskapet Norwegian har seks fly som står fast, forteller presseansvarlig Åsa Larsson. Hun beklager den manglende informasjonen.

– Gatwick er en ganske stor flyplass, men det er klart at det er veldig kjedelig dersom ikke informasjonen har nådd fram til alle, sier Larsson.

Snø i Durham i England

En kvinne våger seg ut i snøstormen i Durham i England i dag.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Værkaoset fortsetter

Mer snø har skapt ytterligere problemer i England onsdag kveld, melder Sky News. I Skottland har temperaturen falt til 21 minusgrader enkelte steder.

I tillegg til at flyplassene Gatwick og Edinburgh har vært stengt i hele dag, har det også vært store forstyrrelser på hovedveiene på grunn av is. Hundrevis av skoler har også vært stengt.

Britenes meteorologiske institutt varslet opptil 15 centimeter snø flere steder. Kulde, regn og sludd er ventet å prege resten av uka.

Snø og kulde har også ført til store problemer for togselskapet Eurostar. Torsdag vil rundt halvparten av togavgangene mellom Paris og London, og London og Brussel, bli innstilt på grunn av det kraftige snøværet i Europa, opplyser en talsmann for selskapet.

Video Snøvær skaper problemer for flytrafikken i Storbritannia

Se video: Snøvær skaper problemer for flytrafikken i Storbritannia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt