Trump vil stramme grepet om sosiale medier

President Donald Trump går til harde angrep mot Twitter. I dag vil han signere en presidentordre om sosiale medier.

President Donald er rasende over at mikrobloggen Twitter la til en advarsel på en av meldingene hans og truet onsdag med regulering eller stengning. Torsdag vil Trump, ifølge Det hvite hus, signere en presidentordre som vil omfatte sosiale medier, opplyser Det hvite hus.

RASER: President Donald er rasende over at mikrobloggen Twitter merket to av meldingene hans som villedende og truet onsdag med regulering eller stengning.

Foto: Evan Vucci / AP

Trump er rasende over at Twitter for første gang har merket to av meldingene hans som villedende. Twitter grep inn etter at Trump tirsdag skrev at stemmegivning per post ville føre til valgfusk, noe det ikke finnes bevis for.

Twitter markerte meldingen og la til en lenke med riktig informasjon.

Presidenten svarte med å true med å stenge sosiale medier. Han beskylder også Twitter for å forsøke å påvirke høstens presidentvalg, og for å være venstreorienterte.

Laster Twitter-innhold

Donald Trump har 80 millioner følgere på Twitter, og bruker tjenesten hyppig. Siden 2009 har han tvitret over 52.000 ganger.

Twitter: Beskytter demokratiet

Desinformasjon har lenge vært et dilemma for Twitter og andre sosiale medier, som har fått mye kritikk for å være med på å spre feilinformasjon, løgn og konspirasjonsteorier.

USAs president Donald Trump har ofte delt uriktig informasjon. Til nå har Twitter latt det passere. Ifølge grunnlegger Jack Dorsey, var det at Trump spredte falske påstander om valgprosessen grunnen til at selskapet nå satt foten ned.

Laster Twitter-innhold

I dag har Trump varslet at han vil signere en presidentordre om sosiale medier.

Den vil neppe føre til nedstening av Twitter eller andre sosiale medier.

USAs grunnlov sikrer ytringsfrihet, og USAs president kan ikke på egen hånd regulere eller stenge selskaper.

Slike grep må i så fall tas av Kongressen eller det føderale forvaltningsorganet for telekombransjen, Federal Communications Commission (FCC).

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, vil Trump trolig be FCC om å endre loven som regulerer sosiale medier. Det kan bety at de vil få redaktøransvar for innholdet på plattformene sine. I dag er Twitter, Facebook, YouTube og liknende selskaper ikke juridisk ansvarlige for innholdet på sidene sine. En endring av dette kan føre til flere søksmål, ifølge Reuters.

Zuckerberg: Sensur er ikke veien å gå

Facebook-sjef Mark Zuckerberg

Facebook-sjef Mark Zuckerberg mener trusselen om sensur ikke er den rette reaksjonen til en regjering som er bekymret for sensur.

Foto: Mark Lennihan / AP

Facebook-sjef Mark Zuckerberg mener trusselen om sensur ikke er den rette reaksjonen til en regjering som er bekymret for sensur.

– Generelt tenker jeg at en regjering som velger å sensurere en plattform fordi den er redd for sensur ikke akkurat er den rette reaksjonen her, sier Zuckerberg i et intervju med Fox News.

Fox News skal publisere et lengre intervju med Zuckerberg i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt