Hopp til innhold

Smuglere dømt etter Alans (3) død

En tyrkisk domstol har dømt to syrere til fire år i fengsel for menneskesmugling etter drukningen av blant andre flyktningen Alan Kurdi (3), melder nyhetsbyrået Dogan.

Druknet syrisk gutt funnet på strand i Tyrkia

Tre år gamle Aylan ble plukket opp av en tyrkisk politimann på en populær strand i feriebyen Bodrum etter å ha druknet under overfarten til den greske øya Kos.

Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

De to syrerne var ansvarlige da den tre år gamle kurdiske gutten Alan Kurdi druknet utenfor Bodrum i Tyrkia i september i fjor.

Treåringen var blant fem flyktninger som druknet på vei til den greske øya Kos. Moren og broren til Alan var også blant dem. Faren til gutten var den eneste i denne familien som overlevde.

Det var 11. februar rettssaken mot de to syrerne startet.

Bildet av Alan Kurdi som ble skylt opp på stranda i feriebyen Bodrum, spredte seg med lynets hastighet på sosiale medier som en illustrasjon på flyktningkrisen.

340 barn har dødd etter Alan

Over 340 barn av flyktninger og migranter har druknet øst i Middelhavet siden september i fjor, da bildet av Alan gikk verden rundt, ifølge FN.

De første seks ukene av 2016 har 80.000 mennesker krysset over den østlige delen av Middelhavet, og minst 410 mennesker har mistet livet på ferden. Det er 35 ganger så mange som på samme tid i fjor.

SISTE NYTT

Siste nytt