NRK Meny
Normal

Smilte da han ble reddet ut

Midt i all elendigheten i Haiti lever håpene om liv i ruinene. Etter åtte dager i ruinene ble åtte år gamle Kiki reddet ut med et stort smil om munnen.

Video nsps_upload_2010_1_21_14_3_55_19.jpg

Kiki (8) og hans søster (10) ble reddet ut av ruinene etter åtte dager i innesperret i et sammenrast supermarked i Haiti. (KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE VIDEO).

Han lå i mørket inne i det sammenraste huset i nesten åtte dager før redningsmannskapene klarte å få ham ut i friluft.

Kikis mor tar ham imot, og redningsmannskaper strekker hendene i været og bryter ut i smil og tårer. Bildene fra redningen har gått verden rundt.

Vitne til mirakel

En fotograf fra avisen New York Post forteller hvordan han opplevde det som skjedde:

- Jeg har tatt utallige bilder de siste dagene av grusomhetene i Hait. Så ble jeg vitne til et mirakel, forteller Matthew McDermott til Skynews .

- Jeg gikk gjennom ruinene i nabolaget, traff jeg plutselig på en gjeng fra New York-politiet og noen brannmenn som holdt på å grave i en diger haug med mur og jernrester. De fortalte at det var to barn i live under ruinene av bygningen som tidligere huset et supermarked, sier McDermott.

- De brukte slegger og sager, og bar bort bøtter fulle av bygningsrester og murpuss. De var desperate etter å nå inn til barna på åtte og ti år. De måtte bruke lang tid, og støtte opp bygningsrestene så de ikke skulle rase enda mer sammen. Tiden gikk langsomt, forteller fotografen.

LES: Mirakeljente reddet ut av ruinene i Haiti etter åtte dager

Minneverdig bilde

- Etter tre timer fikk de endelig laget et hull stort nok til å få ut den ti år gamle storesøsteren. Men Kiki (8) var for redd til å komme ut. Redningsmannskapene tok med moren bort til hullet, og da hun ropte på han kom han ut i friluft, forteller McDermott.

- Han smilte og strakte hendene i være. Det var er stort øyeblikk, og jeg fikk det mest minneverdige bildet jeg noen gang har tatt, legger han til.

Bildet av Kiki kan du se på nettsidene til Skynews .

- Kikis smil vil jeg huske for alltid, avslutter McDermott.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt