Slått til døde på McDonald's

Seks medlemmer av en forbudt kinesisk dommedagsgruppe er arrestert for å ha slått i hjel en ung kvinne på McDonald's i Zhaoyuan, en by i øst i Kina.

Sektmedlem går løs på en kvinne på McDonald's i Zhaoyuan, Kina

Bildet viser ett av sektmedlemmene som går løs på kvinnen på McDonald's-filialen i Zhaoyuan.

Foto: Ukjent

Ifølge det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skal de seks personene fra dommedagsgruppen «Den kjetterske sekt Quannengshen» ha drept kvinnen onsdag kveld etter at hun nektet å gi dem sitt telefonnummer da gruppen prøvde å rekruttere nye medlemmer blant McDonald's-gjestene.

Ifølge CCTV skal kvinnen ha bedt gruppen om å la henne være i fred. Dette skal ha provosert ett av sektmedlemmene som tok en stol og slo til kvinnen. Da kvinnen kjempet tilbake, hev de andre seg inn i kampen. Blant annet skal hun ha blitt slått og slått med en mopp.

Kvinnen døde av skadene hun var påført kort tid etter at hun kom til sykehuset i Zhaoyuan, en by med rundt 600.000 innbyggere som har tilnavnet «gullbyen» på grunn av sin omfattende gullproduksjon.

På kinesiske sosiale medier sirkulerer et bilde som skal være av kvinnen, ikledd en hvit bluse og blå bukser, liggende på gulvet med ansiktet ned i en dam av blod. Det finnes også en video av hendelsen, hvor man kan se sektmedlemmene denge løs og det høres en rekke skrik.

På gulvet rundt den døde kvinnen lå det flygeblader med religiøst innhold.

McDonald's beklager

McDonald's sier i en uttalelse at de er svært lei seg for det som skjedde på ett av deres spisesteder og ber kinesiske myndigheter etterforske saken grundig.

Ledelsen ved filialen tilkalte politiet da situasjonen kom ut av kontroll og har gitt videoen fra overvåkingskamera til politiet.

Det skal ifølge The Australian være sterke reaksjoner på kinesiske sosiale medier at ingen av de andre tilstedeværende spisegjestene eller noen fra betjeningen forsøkte å gripe inn, for å få stanset den grove voldsutøvelsen.

Spesielt reageres det på at noen filmet hendelsen i stedet for å hjelpe.

Forvrengt forståelse av Bibelen

Medlemmene av sekten er hovedsakelig arbeidsløse, og gruppen som kobles til hendelsen i Zhaoyuan, skal følge en mann ved navn Zhang. Han kommer ifølge lokale kinesiske medier fra den nordre provinsen Hebei, som grenser til Shandong-provinsen som Zhaoyuan tilhører.

Mannen er en av de seks arresterte. Det samme er to av hans døtre og en sønn. Sønnen skal være mellom 12 og 14 år gammel. I tillegg skal ytterligere to kvinner være blant de pågrepne.

Ifølge den kinesiske avisen Southern Metropolis Daily bygger dommedagsgruppen sin religiøse filosofi på en særegen forståelse av Bibelen.

Sekten, som er forbudt av myndighetene, ble grunnlagt på begynnelsen av 1990-tallet i den nordøstlige provinsen Heilongjiang og har siden spredd seg til naboprovinsene.

Medlemmer av sekten er tidligere blitt dømt for å spre informasjon om sin tro og sine spådommer om en kommende apokalypse. Blant annet ble 17 sektmedlemmer arrestert i hovedstaden Beijing i desember 2012, for å trakassere forbipasserende med sine dommedagsprofetier.

Organisert religionsutøvelse er forbudt i Kina, men de siste årene har det vært en fremvekst av kristne og buddhistiske grupper.

SISTE NYTT

Siste nytt