Skyting ved nattklubb i Florida

To personer er drept og flere såret etter skyting ved en nattklubb i Florida, melder amerikanske medier. Tre personer er arrestert.

Politibil foran åsted for skyting ved nattklubb i Ford Myers i Florida

FORT MYERS: Noen åpnet ild inne på nattklubben Club Blu i Fort Myers i den amerikanske delstaten Florida natt til mandag.

Foto: RTV

Ifølge den lokale nyhetskanalen WINK News melder politiet at to mennesker nå er bekreftet døde etter skytingen ved nattklubben i Fort Myers.

– Så mange som 17 mennesker ble skutt, sier Jim Mulligan ved Lee County sheriffkontor til kanalen.

Politiet sier mandag ettermiddag at de to ofrene er 14 og 18 år gamle, ifølge Sky News.

Laster Twitter-innhold

Skadde personer på parkeringsplassen

Skytingen startet utenfor nattklubben klokka 00.30 lokal tid, ifølge Washington Post.

Da politiet kom til stedet, fant de flere skadde personer på parkeringsplassen.

Enkelte av dem hadde mindre skader, mens andre ble fraktet til sykehus med livstruende skader, skriver avisa. 15 personer er skadd.

Tre personer er arrestert i forbindelse med skytingen.

På pressekonferansen sier politiet de nå undersøker hva motivet for skytingen er, men at det ikke dreier seg om terror.

Laster kart, vennligst vent...

Som et «galehus»

Journalist i Fox News, Malcom Johnson, twitrer fra åstedet.

Han skriver at politiet har markert bevis utenfor nattklubben:

Laster Twitter-innhold

Vitner forteller til Wink News at området utenfor utestedet var som et «galehus» da skytingen begynte. En kvinne som bor to kvartaler unna utestedet sier til nyhetskanalen at hun hørte rundt 30 skudd.

Da hun ankom stedet så hun mennesker som gråt og skrek mens andre ble hastet vekk i ambulanser til sykehuset Lee Memorial.

Andre masseskyting på nattklubb i Florida

Pårørende etter skyting i Orlando

SORG I ORLANDO: 49 mennesker ble drept på Pnattklubben Pulse i juni.

Foto: STEVE NESIUS / Reuters

Dette er andre gang i sommer at Florida rystes av en masseskyting på en nattklubb.

I juni ble 49 mennesker drept inne på nattklubben Pulse, en populær klubb for homofile. Angrepet var den verste skytemassakren i USA i nyere tid.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt