– Så mange av de døde er så unge

ORLANDO (NRK): Brittany Hilt har ofte vært DJ på nattklubben Pulse, men hadde fri lørdag. I går kveld var hun blant de flere tusen som samlet seg under regnbueflagget i en park i Orlando for å minnes 49 drapsofre.

JOBBET PÅ PULSE:

JOBBET PÅ PULSE: Brittany og Lindsay forbereder seg på å gå i mange begravelser den nærmeste tiden. Brittany jobber ofte som DJ på nattklubben Pulse, stedet hvor 49 mennesker ble skutt og drept natt til søndag.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Jeg spiller ofte på Pulse. Det er et fantastisk sted som tiltrekker mange mennesker, også folk som ikke tilhører LHBT-miljøet, forteller hun.

Sammen med forloveden Lindsay tørker Brittany tårene på minnemarkeringen utenfor en konserthall i sentrum av Orlando.

– Mange av de døde var så unge. Det er ufattelig. Men jeg vet ikke hva annet vi kan gjøre enn å stå sammen og forsøke å være sterke.

Lindsay skal gifte seg med Brittany om noen måneder. Hun har limt et hjerte i regnbuefargene på kinnet.

– Jeg er helt nummen av å tenke på at det finnes et slikt hat, sier hun.

– Jeg fikk mannen min hjem

Patti Rivera gråter mens hun snakker med NRK. Mannen hennes var DJ på Pulse lørdag kveld.

– Han gjemte seg under miksepulten i timevis. Heldigvis reddet han livet til en jente som gjemte seg der sammen med ham, men det hjelper ikke så mye, hulker Rivera.

– Det er så mange andre som ikke fikk sine hjem. Jeg ber for dem. Jeg har barn jeg kan klemme som er på samme alder som de drepte. Mange andre mødre har ikke det, sier hun og gir sønnen Jouney en klem.

SÅ MANGE FIKK IKKE SINE HJEM:

– MANGE FIKK IKKE SINE HJEM: Patti Rivera fikk mannen hjem i live. Hun og sønnnen Journey trøster hverandre sammen med Fernando.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Det er bare kjærlighet vi kan møte dette hatet med. Vi er en by med et stort hjerte, sier Rivera.

Minnemarkeringen er den første store siden massakren. Like etter det dødelige angrepet ba politiet folk unngå å samle seg fordi de var redde for flere angrep, men i går senket de skuldrene.

De tror 29 år gamle Omar Mateen handlet alene, og at det ikke er stor fare for nye angrep.

REGNBUEBYEN:

REGNBUEBYEN: Både Dr. Phillips Center for Performing Arts der minnemarkeringen ble holdt og mange andre bygninger i Orlando er lyst opp i regnbuefargene.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

I sentrum av Orlando er mange bygninger lyst opp i regnbuefargene, og langs motorveien ut mot Disneyworld og de andre famlieparkene er reklameskiltene byttet ut med slagordene Orlando Strong og Pray for Orlando.

Mange døde med latinamerikansk bakgrunn

Fra scenen leses de 49 navnene opp. Et stort flertall av etternavnene lyder spanske.
Det var salsa-kveld på Pulse på lørdag, og mange med latin-amerikansk bakgrunn var der.

En av lederne i LHBT-miljøet på scenen forteller at mange av de drepte var homofile latinos, en gruppe som opplever mer diskriminering enn mange andre i LHBT-miljøet her.

VIL MØTE HAT MED KJÆRLIGHET

VIL MØTE HAT MED KJÆRLIGHET: Michelle og sønnen Luke har laget en plakat hvor det står 'Kjærlighet overvinner alt'. Den to år gamle sønnen Luke hjelper til.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Michelle har også foreldre fra Latin-Amerika. Hun og sønnen Luke (2) har laget plakat der det står: «Kjærligheten overvinner alt. #Orlando Strong.»

– Jeg vet ikke hva annet jeg kan gjøre, men det er godt å være her og se hvor samlet vi står, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt