NRK Meny
Normal

Sju personer skutt og drept på bar nord i Mexico

Fire menn og tre kvinner ble drept da en mann åpnet ild fra et maskingevær på en bar nord i Mexico.

Narkotikakrig i Mexico

NARKOTIKAKRIG: Over 70 000 personer er drept og 27 000 savnet siden Mexico startet sin krig mot narkotikahandel i 2006. Dette bildet er fra 2008 og viser soldater som begraver kollegaer som ble drept av narkotikakartellene.

Foto: Claudio Cruz / Ap

– Det er ikke klart om angrepet var relatert til narkotikahandel, men ut i fra våpenet som ble brukt regner vi med at det er tilfelle, sier polititalsmann Carlos Gonzales.

Drapsmannen entret nemlig baren i byen Chihuahua nord i Mexico med en AK47 og ansiktet skjult av en bandana før han skjøt alle som var tilstede.

De fire mennene skal ha vært kunder, mens de tre kvinnene arbeidet i baren, skriver Reuters.

Byen Chihuahua er hovedstaden en delstat med samme navn. Der ligger også Ciudad Juarez, som sammen med Chihuahua regnes som de mest voldelige byene i verden.

Den nordlige delen av Mexico har i siste vært preget av eskalerende voldeligheter relatert til narkotikahandelen de siste ukene.

I Chihuahua har det vært harde kamper mellom det lokale Juarez-kartellet og et annet kalt Sinaloa.

Sistnevntes leder Joaquin «Shorty» Guzman er ute etter å ta kontrollen over byen, siden en av de viktigste transportrutene for narkotika går igjennom der og videre til USA.

Til tross for regjeringsskiftet i desember, med en ny strategi der myndighetene forsøker å unngå direkte konfrontasjoner med de mektige kartellene har volden økt de siste ukene.

Omkring 3200 mennesker har blitt drept i narkotikarelaterte voldeligheter i løpet av Enrique Pena Nietos tre første måneder som president.

I løpet av tidligere president Felipe Calderons regjeringstid fra 2006 til 2012 ble rundt 70 000 mennesker drept. I samme periode ble 27 000 mennesker meldt savnet, uten at de er blitt funnet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt