NRK Meny
Normal

Siste besøk i Bagdad

Statsminister Tony Blair dukket overraskende opp i Bagdad i dag.

Statsminister Tony Blair og Iraks statsminister Nouri Maliki
Foto: Stefan Rousseau / AP

Ifølge den britiske ambassaden i landet, ønsket Blair et siste besøk i Irak før han går av som britisk statsminister 27. juni.

Blair landet i den grønne sonen.

 

Han skal ha samtaler med den irakiske presidenten Jalal Talabani og statsminister Nuri al-Maliki - som forsøker å finne en vei ut av den borgerkrigslignende situasjonen som har oppstått etter invasjonen av landet for fire år siden.

Politisk forsoning er da også hovedtema for samtalene Blair skal ha med de to. Muligens har han noen råd fra prosessen i  Nord-Irland hvor de to gamle hovedfiende nå har dannet regjering sammen som kan være overførbare.

 

 

Tropper i Irak
Foto: NRK

Blair var som kjent en av USAs nærmeste støttespillere da president George W. Bush og hans menn pushet på for en invasjon av landet.

Han har i intervjuer de siste dagene fastholdt at han mener han tok den rette avgjørelsen.

- Nøkkelen til varig fred, er en forsoningspolitikk som tar hensyn til alle ulike etniske grupper og at man oppnår en varig politisk avtale mellom dem, sa en talsmann for Blair i dag.

Det er foreløpig ikke kjent om Blair skal bevege seg ned til Basra sør i Irak, hvor den britiske kontigenten har sitt hovedkvarter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt