NRK Meny
Normal

Gråtende Pistorius sa unnskyld til familien

Oscar Pistorius sa unnskyld til familien til kjæresten han drepte, og sa at han ville beskytte henne. Mandag var det hans tur til å forklare seg i rettssaken etter drapet.

Oscar Pistorius

Pistorius har vist mye følelser under rettssaken.

Foto: Deaan Vivier / Ap

June, moren til Reeva Steenkamp

June Steenkamp har fulgt rettssaken etter drapet på datteren.

Foto: POOL / Reuters

Det var en gråtende og stotrende mann som forklarte seg i rettssalen i dag.

Jeg vil beklage til Reevas familie som er her i dag. Jeg kan ikke se for meg hvilken sorg jeg har forårsaket. Jeg lover at hun følte seg elsket da hun gikk til sengs den kvelden, sa en gråtende Pistorius fra vitneboksen.

Rettssaken mot Oscar Pistorius, også kjent som «Blade Runner», har vart siden 3. mars. Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp på Valtentindagen fjor.

Moren til den 29 år gamle modellkjæresten har vært til stede under hele rettssaken. Hun fortrakk ikke en mine da Pistorius ba om unnskyldning, melder AFP.

Sørafrikaneren hadde fått sagt svært lite etter at han erklærte seg «ikke skyldig» under rettssakens åpningsdag, men mandag fikk han legge fram sin versjon av hendelsen.

Søvnproblemer

– Det har ikke gått et øyeblikk siden denne tragedien skjedde uten at jeg har tenkt på familien, sa idrettsutøveren.

Han forklarte at han har slitt med å få sove og at han har gått på antidepressive medikamenter siden drapet.

– Jeg er redd for å sove og har vonde mareritt om det som skjedde den kvelden. Jeg våkner opp og kan lukte blod, sa han.

Pistorius har erkjent at det var han som skjøt Steenkamp, men sier at han trodde hun var en innbruddstyv. Påtalemyndigheten mener han skjøt henne etter en krangel.

Den opprørte mannen var en kontrast til det bildet aktoratet tidligere har tegnet av ham, melder Reuters. Aktor har beskrevet en hissig, våpenglad fyr som også blant annet er anklaget for å ha skutt gjennom taket på bilen til en venn.

Pistorius står overfor en livstidsdom med minimum 25 år i fengsel dersom han blir dømt for overlagt drap. Det er ventet at ressaken vil pågå fram til midten av mai.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt