Seks funnet døde etter bygningskollaps i Marseille

Redningsarbeidere har funnet seks døde personer etter at to bygninger kollapset i Marseille mandag. Ytterligere to personer fryktes fremdeles å ligge under restene av bygningene.

Kollaps Marseille

Et stort antall ansatte fra nødetatene er på plass i Marseille sentrum, etter at to bygninger raste sammen mandag morgen.

Foto: Gerard Julien / AFP

Ved nitiden mandag rykket et førtitalls røykdykkere, søkehunder og flere utrykningskjøretøy ut til sentrum av den franske byen Marseille, etter at to bygninger som ligger i en handlegate kollapset.

Torsdag opplyser franske myndigheter at en sjette person er funnet drept under steinmassene, ifølge Le Figaro.

To personer som skal ha bodd på samme adresse er fortsatt ikke gjort rede for.

«Kappløp mot tiden»

– Vi jobber mot klokka. Dette er et kappløp mot tiden, sa boligminister Julien Denormandie under en pressekonferanse mandag kveld.

Den ene av bygningene var falleferdig og tom, ifølge myndighetene. ​​​​​​Om lag ti mennesker bodde i den andre bygningen, som var under oppussing.

– Dette er de vi leter etter nå, sier Denormandie.

Borgmesteren i Marseille, Jean-Claude Gaudin, sier at de vil foreta videre undersøkelser så snart de har sikret veggen på den ene bygningen.

– Det som betyr noe er at vi finner så få døde som mulig. Men vi tror det vil være noen, sier Gaudin.

Bygningskollaps Marseille

Det er fortsatt ikke kjent om noen av de tolv personene som er tilknyttet adressene til bygningene, var til stede da de raste sammen.

Foto: Gerard Julien / AFP

Hørte et kraftig drønn

To personer som passerte bygningene i det de raste sammen, er lettere skadet. Ifølge Le Figaro ble i tillegg to kjøretøy som stod parkert i nærheten totalskadet.

En tredje bygning står også i fare for å rase sammen og har blitt evakuert, ifølge BFM TV.

En 26 år gammel student, som bodde i bygget, sier til nyhetsbyrået AFP at han vekket sine samboere da han hørte et kraftig drønn.

– Vi fikk beskjed om å forlate leiligheten på grunn av risikoen for at bygningen skulle rase sammen, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt