NRK Meny
Normal

Seks drept i sammenstøt i Sudan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Seks personer er drept i kamper mellom SAF og SPLA i Kadugli i Sudan.

– Det har vært gjentakende skyting i byen i dag. Kampene står mellom deler av SAF (Sudanese Armed Forces) fra nord og SPLA (Sudan People's Liberation Army) fra sør, forteller Hua Jiang, talskvinne for FNs oppdrag i Sudan (UNMIS) til nyhetsbyrået AFP.

Jiang bekrefter at seks personer ble drept i sammenstøtene

– På et av sykehusene vi besøkte så vi seks lik, fire fra regjeringshæren og to sivile. Tidligere var vi vitne til at om lag 3000 personer flykta fra Kadugli, sier hun.

FN avbryter sine operasjoner

Situasjonen er så anspent at FN har valgt å avbryte sine operasjoner i Sudan.

En FN-kilde i Kadugli sier at siden mandag har alle FNs kontorer avbrutt sine operasjoner i landets hovedstad. De skal ha trukket seg tilbake til UNMIS' fredsbevarende leir i nærheten av flyplassen.

– Akkurat nå er situasjonen litt roligere, men den kan blusse opp når som helst, sier kilden, som ønsker å være anonym, til AFP.

USA ber om umiddelbar stans

Myndighetene i USA sier i en uttalelse at de ber om at sammenstøtene stopper umiddelbart. De uttrykker samtidig bekymring over rapportene om dødsfall som følge av kampene.

– Washington er dypt bekymra etter å ha sett FNs rapporter om at seks personer har blitt drept i kamper i Kadugli, hovedstaden i den voldelige Sør-Kordofan-staten, sier talsmann Mark Toner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt