Hopp til innhold

Sekkingstad på vei i fly til Davao

– Kjartan Sekkingstad har reist fra øya Jolo til Davao og lander rundt klokken 09.30, sier viseguvernør Abdusakar Tan til NRK.

Kjartan Sekkingstad

Det norske gisselet Kjartan Sekkingstad er nå overlevert til myndighetene på Filippinene.

Foto: Privat / NTB scanpix

Tan sier til NRK at Sekkingstad er i god form og snakket godt for seg.

– Han er i bedre form enn meg, sier Tan.

Filippinenes fredsminister Jesus Dureza skal ha møtt Sekkingstad og vært med å hente ham ut fra i MNLF-leiren.

Ifølge Tan skal Sekkingstad og Dureza nå være på vei til Davao i fly. I Davao skal Sekkingstad møte med Filippinenes president Rodrigo Duterte. UD jobber med å få opplysningene bekreftet, opplyser de til NTB søndag.

I går var været for dårlig til å fly Sekkingstad, som ble løslatt lørdag, til Davao. Han måtte derfor tilbringe natten hos lederen for separatistgruppen Moro-folkets nasjonale frigjøringsfront (MNLF), som Filippinene har en fredsavtale med.

– Hentet fra leir

Viseguvernøren sier til NRK at MNLFs leder Nur Misuari ikke vil komme til Jolo fordi det er en arrestordre på ham. Dureza og Tan dro derfor til MNLFs leir for å hente Sekkingstad.

Dureza bekreftet lørdag at Sekkingstad er i god form, og han sa at president Duterte skulle reise til Davao for å møte nordmannen. Duterte var ordfører i Davao i flere perioder før han ble landets president i juni.

Nesten et år

Kjartan Sekkingstad ble bortført av Abu Sayyaf sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall og Halls filippinske kjæreste Marites Flor i september i fjor.

De ble tatt på feriestedet Oceanview Resort, der Sekkingstad var daglig leder. Han har bodd flere år på Filippinene. Ferieanlegget ligger på den lille øya Samal, like utenfor Davao, lengst sør i landet.

Ridsdel og Hall ble drept da kravet om løsepenger ikke ble innfridd, mens Flor ble sluppet fri i juni. Sekkingstad har angivelig blitt holdt fanget på øya Jolo.

SISTE NYTT

Siste nytt