Ruby: Jeg har løyet om fortiden min

På vei inn til rettssalen i Milano stoppet Karima «Ruby» el-Mahroug opp midt i pressekorpset og kom med en tårevåt erkjennelse.

Karima el-Mahroug foran rettssalen i Milano

Karima «Ruby» el-Mahroug fikk all oppmerksomhet foran rettsbygningen i Milano i dag.

Foto: Luca Bruno / Ap

– Jeg har ingenting å skamme meg over og ingenting å skjule, men jeg har løyet om en ting, sa el-Mahroug, kvinnen som står sentralt i sexskandalen mot tidligere statsminister Silvio Berlusconi som nå føres for retten i Milano.

– Psykologisk tortur

Med alle fotografenes linser retten mot seg leste hun opp en sekssider erklæring der hun nektet for å ha vært prostituert og for at hun hadde hatt sex med Berlusconi.

– Dette er psykologisk tortur mot meg av mennesker som utgir seg for å være mine venner, fortalte den nå 20 år gamle kvinnen.

76 år gamle Berlusconi er siktet for å ha betalt for sex med nattklubbdanseren Karima «Ruby» el-Mahroug mens hun bare var 17 år gammel.

I tillegg mener påtalemyndigheten i Milano at Berlusconi misbrukte makta som statsminister da han forsøkte å få løslatt el-Mahroug, som var arrestert mistenkt for å ha stjålet 3000 euro fra en person.

Selv begrunner Berlusconi episoden med at han trodde hun var niesen til den avgåtte presidenten i Egypt, Hosni Mubarak.

Mubarak-passet

Og det er nettopp dette punktet den tidligere nattklubbdanseren beklager. I dag viste hun frem et gammelt pass der hun hadde etternavnet «Mubarak», og hevdet at en byråkratisk feil hadde ført til navneforvekslingen. En feil hun innrømmet å ha utnyttet ved flere anledninger.

Karima el-Mahroug viser frem passet der det står Mubarak

Karima el-Mahroug viser frem passet der det står «Mubarak».

Foto: Luca Bruno / Ap

– Jeg beklager at jeg skapte meg en slik fantasi, men jeg gjorde det for å unnslippe min fattige bakgrunn som jeg vokste opp i på Sicilia, sier kvinnen som sammen med sin familie flyttet fra Marokko til Sicilia i 2003.

Tidligere har hun uttalt at Berlusconi var som en far for henne og at han er den eneste mannen hun noensinne har møtt som ikke forsøkte å forføre henne.

– Han var bare en ensom mann som betalte for å ha unge kvinner rundt seg, har hun tidligere uttalt til den italienske avisen La Repubblica.

Politisk maktspill

Rettssaken, som får stor oppmerksomhet i Italia, kommer på en ganske politisk ugunstig tidspunkt for Berlusconi som forøker å manøvrere seg i en maktposisjon etter valget i februar. I forrige uke ble han møtt med en kald skulder av venstresidens leder Pier Luigi Bersani da han tok til ordet for en storkoalisjon.

I dag får han i midlertidig støtte for sine tanker av en annen på venstresiden, nemlig Firenzes ordfører Matteo Renzi.

– Vi kan ikke stanse her og vente på at Bersani får støtte. Det er latterlig å holde på en fastfrosset oppgave. Vi må gjøre noe: En regjering dannet av presidenten, en bred koalisjon, eller vi må gå til valg igjen, sier Renzi til avisen La Repubblica.

I februar vant sentrum-venstrekoalisjonen valget, men Bersani har store problemer med å få i stand et levedyktig regjeringsalternativ. I forrige uke avviste den populistiske Femstjernersbevegelsen et tilbud om å bli regjeringens samarbeidspartner i nasjonalforsamlingen.

Bersani har hele tiden fastholdt at det er utelukket å danne en bred samlingsregjering med Berlusconis høyre-sentrum-koalisjon.

Hvis Italia må avholde et nytt valg, er det stor fare for at det ender med en lignende situasjon der ingen av de politiske fløyene får stort nok flertall til å danne regjering.

Berlusconi risikerer 12 års fengsel hvis han blir dømt i saken, en eventuell dom det er lite trolig han kommer til å sone siden mennesker over 70 år sjelden dømmes til fengsel for ikke-voldelige saker i Italia.

Dom i saken er ventet 18. april.

SISTE NYTT

Siste nytt

Unge russiske artister støtter Navalnyj: – Vi må slutte å finne oss i dette

Unge russiske skuespillere og musikere blir utsatt for kraftig kritikk i statlige medier. Det skjer etter at de har støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj i sosiale medier.