Hopp til innhold

Reunion: Folk melder fra om søppel og rusk

Etter at en del av et fly ble funnet på den franske øya Reunion, blir det lokale politiet stadig kontaktet av turgåere som plukker opp ting de finner på strendene. Bortsett fra vingedelen, er det som hittil er funnet neppe fra det savnede flyet, mener etterforskerne.

Saint-Denis, La Reunion

Strendene på Reunion blir saumfart av turgåere og turister, men hittil er det meste som er blitt funnet rusk og rask.

Foto: JACKY NAEGELEN / Reuters

– Det har brutt ut en slags kollektiv feber, skriver avisa L'Info på Reunion.

En metalldel funnet på øya Reunion 2. august 2015.

Denne metalldelen ble funnet på Reunion på søndag.

Foto: RICHARD BOUHET / Afp

En ødelagt koffert, noen plastflasker og nå sist på søndag en metallbit som viste seg å stamme fra en stige. Alt blir meldt fra til politiet og etterforskerne og telefonene strømmer inn, melder avisa.

– Folk er mer oppmerksomme. For hver minste lille bit av metall de finner, vil de spørre seg om den kan stamme fra MH370, sier Jean-Yves Sambimanan, kommunikasjonsdirektør i Saint-André på Reunion.

Siden en del av vinge ble funnet på øya i det indiske hav, har turgåere, fiskere, turister og joggere saumfart strendene. Politiet har oppfordret folk til å melde ifra og har selv fløyet over området for å se etter flere vrakrester.

Analysene starter onsdag

Mandag skal flyeksperter og etterforskere fra Malaysia møte sine franske kolleger i Paris. Vrakdelen er fraktet til et bevoktet laboratorium og ekspertene håper å kunne fastslå om det tilhørte det savnede flyet MH370 eller ikke.

Balma - MH370

Vrakdelen ble fraktet med politieskorte til laboratoriet i Balma ved Toulouse.

Foto: STRINGER/FRANCE / Reuters

De skal granske det stemplede nummeret på vrakdelen, undersøke lakken og sammenligne den med lakken som brukes på Boeings deler, og granske blant annet skruene som er blitt brukt på vrakdelen.

Eksperterne skal også undersøke alger og andre organismer på vingedelen.

– Skjell og rur kan gi verdifull informasjon om forholdene i vannet der de festet seg, sier Ryan Pearson som tar doktorgraden på dette temaet ved Griffith University i Australia.

Malaysia Airlines-flygingen MH370 var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord da den forsvant i mars i fjor.

Det Australia-ledede søket etter det savnede flyet fortsetter sør i Indiahavet, uavhengig av funnene, har australske tjenestemenn opplyst.

SISTE NYTT

Siste nytt