NRK Meny
Normal

Regnet senket bydel i La Paz

Kraftig regn fikk søndag mer enn 150 hus i den fattige bydelen Valle de Flores i Bolivias hovedstad La Paz til å kollapse.

Video 87610bcc-a7ec-4982-834e-95da43f6f194.jpg

NETT-TV: Klikk på bildet for å se video av husene som kollapser i skredet.

Redningsarbeider i La Paz, Bolivia

En redningsarbeider i La Paz trøster et av ofrene.

Foto: Juan Karita / Ap

Ingen er meldt omkommet som følge av den massive kollapsen, men under ruinene av husene ligger eiendelene til allerede fattige familier.

Fant sprekker i hus og gater

– Til tross for de store skadene, var det ingen som omkom, sier La Paz-borgermester Luis Revilla.

Lørdag kveld ble det satt i gang en evakuering av området, da bakken begynte å gi etter, og det ble funnet sprekker og hus og gater. I løpet av natten kollapset området fullstendig.

Søndag har innbyggerne tatt seg inn i området for å redde møbler og andre eiendeler, selv om det har kommet mindre skred i løpet av dagen.

Slike skred er vanlige i fjellbyen La Paz, som ligger omtrent 3640 meter over havet. For litt over en uke siden kollapset en annen side av byen, og 20 hus ble ødelagt.

100 millioner til gjenoppbyggingen

Kraftig regn har ført til flom og skred på mange sider av byen de siste ukene. Minst 44 personer skal være omkommet, ifølge myndighetene.

President Evo Morales erklærte krisetilstand tirsdag denne uken, og satte av omtrent 100 millioner kroner til gjenoppbyggingen. Regnet i Bolivia har påvirket seks av landets ni delstater.

I områdene La Paz, Santa Cruz, Tarija, Chuquisaca, Pando og Cochabamba har elver steget over sine bredder og lagt både åkre og boligområder under vann. 7000 mennesker rapporteres å ha blitt hjemøse i Bolivia som følge av regnmassenes ødeleggelser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt