Rapport: Nord-Korea foretar henrettelser i skolegårder

Nord-Korea gjennomfører offentlige henrettelser i skolegårder og på markedsplasser, ifølge en rapport publisert av en sørkoreansk ikke-statlig organisasjon.

Skolebarn i Pyongyang

Skolebarn i Nord Koreas hovedstad Pyongyang markerer 23 årsdagen for bortgangen til landets store far, Kim Il-sung, 8. juli.

Foto: KIM WON-JIN / AFP

Nord-Korea henretter eksempelvis mennesker tiltalt for å ha stjålet kobber fra fabrikker, mennesker som distribuerer medier fra Sør-Korea og prostituerte, skriver organisasjonen Transitional Justice Working Group (TJWG).

Sarah Son, forskningsdirektør i Transitional Justice Working Group, med rapport som viser mistenkte

Sarah Son, forskningsdirektør i Transitional Justice Working Group, med rapport som viser mistenkte henrettelsessteder i Nord-Korea.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters
Sarah Son peker på et kart over grensebyen Hyesan

Sarah Son peker på et kart over grensebyen Hyesan hvor TJWG mistenker at det foregår menneskerettsbrudd.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Menneskene blir henrettet langs elvebanker, i skolegårder og på markedsplasser til skrekk og advarsel, skriver Reuters som omtaler rapporten.

TJWG har intervjuet 375 nordkoreanske avhoppere over en periode på to år, men nyhetsbyrået har ennå ikke klart å verifisere opplysningene i rapporten med egne kilder.

Organisasjonen mottar pengestøtte fra den amerikanske kongressen.

Myndighetene i Pyongyang avviser alle anklager om brudd på menneskerettighetene. Nord Korea sier at landets innbyggere er beskyttet av grunnloven. Nord-Korea mener at menneskerettighetsbrudd skjer oftere i USA.

Grusomheter

Transitional Justice Working Groups rapport om menneskerettsbrudd i Nord Korea

RAPPORT: Transitional Justice Working Group har samlet vitnemål om menneskerettsbrudd i Nord-Korea.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Det er ikke første gang det kommer vitnemål om grusomheter i det lukkede landet.

Ifølge Amnesty International sitter 120 000 politiske fanger i fire gigantiske leirer hvor de utsettes for vilkårlig og grusom behandling.

I 2014 fortalte nordkoreanere som hadde klart å flykte fra skrekkleirene i det lukkede landet, om grusom behandling. FN har sammenlignet grusomhetene i landet med nazistenes utryddelsesleirer.

En avhopper forteller om en mor som ble tvunget til å drukne barnet sitt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt