Helikopter søker etter ranerne

Sjokkerte vitner filmet hendelsen hvor politiet skøt en av ranerne i Södertälje i dag. Fredag kveld opplyste politiet atv to personer er angrepet, men vil ikke gi flere kommentarer om pågripelsene.

Raner skutt av politiet i Sverige

En person er skutt under et ran i Södertälje i Sverge. Politiet gjør helikoptersøk for å finne de tre andre ranerne som er på flukt i bil.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Aftonbladet har publisert en video som er sendt inn av et vitne fra mobiltelefon. Videoen viser dramatiske bilder og lyden av skuddvekslingen mellom ranerne og politiet. Vitnene er tydelig opprørt over det de ser.

– Skøt de ham? spør kvinnen i videoen som er filmet fra et vindu. – Det er en nede, svarer en av de andre. De kjører fra vennen sin, sier det første vitnet.

En av ranerne blir skutt og faller i bakken. Ranerne som er igjen i bilen, kjører så over raneren som er skutt når de forsøker å kjøre fra politiet.

Gjerningsmann skutt

Svensk politi meldte tidligere i dag om en skuddveksling mellom politiet og fire ranere i Södertälje.

– Vi har fått opplysninger om at en av gjerningsmennene er skutt, sier Albin Näverberg i politiet til Aftonbladet.se.

Politiet kjenner ikke til om ranerne fikk med seg noe fra forretningen.

Leter med helikopter

De skal ha flyktet i en Audi. Audien er funnet, og ranerne skal nå være på flukt i en annen en sølvfarget Volvo s60. Ingen er tatt, men store politistyrker skal være satt inn. De leter etter ranerne med blant annet helikopter.

Flere skudd skal ha blitt avfyrt under ranet, og politiet bekrefter til expressen.se at en av ranerne ble skutt i hodet. De tre andre ranerne er på flukt, ifølge kommunikasjonssentralen til Stockholm politi.

– Først fikk vi inn melding om at fire maskerte menn ranet en gullbutikk. Tre gikk inn, mens en ble igjen ved bilen, sier Sven-Erik Olsson, pressetalsmann ved politiets kommunikasjonssentral i Stockholm politi.

Skuddveksling

– Det oppsto skuddveksling mellom politi og ranere. En av gjerningsmennene ligger igjen på bakken. Jeg kjenner ikke tilstanden hans, tilføyer Olsson.

Ifølge vitner på stedet, skal to av gjerningsmennene ha hatt hver sin AK-47 automatvåpen og være i kledd finlandshetter. Ranerner skal ha lastet inn svarte vesker i en ventende Audi før de kjørte av gårde, skriver Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Røykbomber og spikerfeller

Avisen melder også at ranerne kastet ut røykbomber og spikerfeller for å hindre politiet. Et øyenvitne som nyhetsbyrået TT har snakket med, sier at hun sto i en rulletrapp 10-15 meter unna da ranet pågikk.

– Jeg så to menn som herjet inne i gullsmedforretningen. Mens folk skrek, slo ranerne slo i stykker disken og begynte å ta ting, sier personen til expressen.se.

Raneren har blitt fraktet til sykehuset, men tilstanden hans er foreløpig ukjent. Politiet jobber nå intensivt med å intervjue vitner på åstedet og oppmuntrer allmennheten til å komme med opplysninger om saken, skriver expressen.se.

Politiet utelukker ikke at dagens ran kan kobles til gårsdagens ransforsøk av verditransport ved Handelsbanken i Stockholm sentrum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt