Togleder siktet etter ulykke som krevde 16 liv

En togleder er siktet etter ulykken sør i Polen lørdag kveld der minst 16 mennesker omkom. Mannen var ansvarlig for å avvikle trafikken. Han risikerer opptil åtte års fengsel.

Rydningsarbeid etter ulykke

Ryddearbeidet ved ulykkesstedet fortsatte mandag.

Foto: PIOTR POLAK / Afp

På halv stang i Warsawa

Mandag ble det flagget på halv stang på presidentpalasset i Warsawa.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

I dag begynte en to dagers landesorg i Polen, mens årssaken til ulykken etterforskes. Det var lørdag kveld to tog kolliderte front mot front på en jernbanestrekning nord for byen Krakow. Ifølge etterforskningsledelsen kjørte begge togene på samme skinnegang da ulykken inntraff.

Statsadvokaten i Czestochowa sier at toglederen er pågrepet og siktet for uaktsomt å forårsake en katastrofe i togtrafikken.

– Toglederen var ansvarlig for å avvikle togtrafikken, og han risikerer opptil åtte års fengsel hvis han kjennes skyldig, sier aktor Tomasz Ozimek.

50 passasjerer ligger fremdeles på sykehus, mange av dem er alvorlig skadd. det var om lag 350 personer om bord i togene da de braste sammen.

Blant de skadde skal det ha vært ukrainere, moldovere, tsjekkere og russere. En amerikansk statsborger og en russer er bekreftet død. Det var dessuten franske og spanske statsborgere om bord, men ingen av disse skal ha blitt skadd i togulykken som er den verste i Polen siden 1990.


SISTE NYTT

Siste nytt