Hopp til innhold

Alvorlig togulykke i Polen

16 mennesker omkom da to tog kolliderte i Szczekocinyk, sør i Polen lørdag kveld. Nær 60 mennesker ble skadet, opplyser myndighetene i landet.

Togulykke

Redningsarbeidere jobber med å få ut de skadde.

Foto: ANDRZEJ GRYGIEL / Epa

– Tallet på døde i denne togkatastrofen har nå steget til 14, opplyser Polens innenriksminister Jacek Cichocki.

Sammen med statsminister Donald Tusk var han raskt på plass på ulykkesstedet for å følge redningsarbeidet gjennom natten.

Tilstanden til rundt 30 av de 54 som er bekreftet skadd i ulykken, skal ifølge kilder blant redningsmannskapene være alvorlig

Ifølge øyenvitner skal to av vognene ha sporet av i sammenstøtet som skjedde ved 20-tiden lørdag.

– Jeg er på ulykkesstedet. Det ser ut til å være en av de verste togulykkene på flere år. Jeg vet at noen har omkommet, opplyser transportminister Slawomir Nowak til den polske fjernsynskanalen TVN24.

– Minst 50 er skadet og vi kan ikke utelukke at skadene er alvorlige, sa den lokale politimesteren, Andrzej Swieboda til nyhetsbyrået AFP.

Omfattende redningsarbeid

Ambulanser og helikoptre fra både Warszawa og Wroclaw bragte skadde til sykehus i løpet av natten.

Polens innenriksminister Jacek Cichocki og samferdselsminister Slawomir Nowak var også raskt på plass, og de to statsrådene og statsministeren fulgte redningsarbeidet på nært hold gjennom natten.

Rundt 450 brannmenn og 100 politifolk arbeidet på spreng for å hente ut passasjerer fra de smadrede vognene.

Både omkomne og skadde ble sittende fastklemt i timevis etter ulykken.

Om lag 350 passasjerer var om bord i de to togene, og blant de skadde skal det også ha vært ukrainere. Det var dessuten franske og spanske statsborgere om bord, men ingen av disse skal ha blitt skadd.

Det var et nordgående tog på vei fra Przemysl til Warszawa som kolliderte med et tog på vei fra Warszawa til Krakow, melder BBC.

Verste siden 1990

Togulykken er den verste i Polen siden 1990. Da mistet 16 mennesker livet i en togkollisjon i forstaden Ursus utenfor Warszawa.

Det er ikke klart hvorfor de to togene var på samme spor, men ifølge BBC har en ansatt i den polske jernbanen fortalt at det pågikk arbeid på sporet ved Szczekociny stasjon.

'

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt