Politimann skutt og drept i egyptisk valguro

En egyptisk politimann ble skutt og drept i Kairo onsdag, etter å ha havnet i skuddlinjen mellom tilhengere av to presidentkandidater.

Valgkø Egypt

Egyptiske velgere står i kø for å avgi sin stemme bak sikkerhetsvakter i Basateen, en forstad til Kairo onsag. Bildet er ikke direkte knyttet til skyteepisoden.

Foto: Pete Muller / Ap

Den egyptiske politimannen ble skutt etter at det oppsto skyting utenfor et valglokale i Kairo, melder AFP, som har snakket med egyptiske sikkerhetskilder.

Politimannen skal ha blitt drept etter å ha blitt skudd i brystet. En annen, sivil person ble skadd i de samme urolighetene, vedkommende skal ha blitt skutt i beinet.

Skyteepisoden skjedde i det nordøstlige Rod al-Faraq-distriktet i Egypts hovedstad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sikkerhetsspøsmål

Det er ikke umiddelbart klart hvilke kandidater de involverte tilhengerne støtter, men episoden understreker problemer med sikkerhetssituasjonen i Egypt, der flere millioner mennesker nå skal stemme på en ny leder.

Flere steder i Egypt har væpnede militære styrker og politi voktet inngangene til skoler og andre lokaler som utgjør landets over 12 000 valglokaler.

Første etter «Den arabiske våren»

Folket i Egypt velger i disse dager ny president, etter at Hosni Mubarak ble fjernet fra makten som følge av fjorårets opprør.

Totalt skal flere enn 50 millioner mulige velgere stemme på hvem av de 12 kandidatene som skal bli Mubaraks leder.

Valget i Egypt foregår over to dager, de første resultatene er ventet søndag.

SISTE NYTT

Siste nytt

En rev bak øret

LONDON (NRK): Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at en rev gikk og lusket bak meg midt under en direkterapport i Kveldsnytt.

Forhåndsstemmene tyder på at USA kan få sin høyeste valgdeltagelse siden 1908

Over 54 millioner amerikanere har allerede avgitt sine stemmer i det amerikanske valget. Lørdag stemte også president Donald Trump.