Politiet sliter med å finne drapsmannens motiv

Politiet vet fremdeles ikke hvorfor Stephen Paddock skjøt og drepte 58 mennesker fra sitt hotellrom i Las Vegas.

Las Vegas

Det er satt opp 58 kors for å minnes de som ble drept i angrepet mot musikkfestivalen i Las Vegas. Drapsmannen skjøt mot folkemengden fra et hotellrom.

Foto: Mikayla Whitmore / AP

– Vi har fremdeles ikke et klart motiv eller en grunn hvorfor. Vi har sett gjennom alt, sa Kevin McMahill fra Las Vegas-politiet på en pressekonferanse fredag.

Søndag skjøt Paddock mot en musikkfestival i Las Vegas og drepte 58 mennesker før han tok sitt eget liv. Selv om politiet ikke har funnet ut hvorfor han gjorde det, vet de at han planla angrepet godt.

Paddock sjekket inn på et hotell der han ba om et rom med utsikt mot festivalområdet. Han hadde med seg 23 våpen, og flere av dem var justert til å kunne skyte som automatvåpen. Han hadde også satt opp kamera på rommet og utenfor rommet for å kunne se når politiet ankom.

Hotellvindu i Las Vegas

De knuste vinduene viser hvor Paddock skjøt fra. Han hadde tatt med seg over 20 våpen til hotellrommet.

Foto: Robyn Beck / AFP

Fant kryptisk lapp

Flere spor har blitt fulgt, men politiet sliter med å finne mer ut om massedrapsmannens motiv. På hotellrommet fant politiet en kryptisk lapp med tall på, og de undersøker om han var med en prostituert kun noen dager før angrepet, skriver AP.

Undersøkelser av hans sosiale oppførsel, politiske holdninger, og finansielle situasjon har heller ikke gitt politiet svar. Det er heller ikke funnet relevant informasjon om drapsmannen i sosiale medier.

Stephen Paddock

Det har så langt ikke blitt funnet noen spor som kan tyde på hvorfor Stephen Paddock skjøt og drepte flere titalls mennesker i Las Vegas.

Foto: AP

Direktør ved Studier for voldelig ekstremisme ved University of Southern California, Erroll Southers, sier til AP at mangelen på spor i sosiale medier trolig er bevisst.

– Vi er vant til å kunne gå gjennom hva personen har gjort i sosiale medier de første 24 til 48 timene etter angrepet. Om de ikke etterlater en beskjed eller et manifest er det grunnen til at dette tar lang tid.

Kan ha planlagt andre angrep

Politiet har funnet tegn på at Paddock kan ha planlagt andre angrep. I august bestilte han et hotellrom i Chicago som hadde utsikt mot festivalen Lollapalooza, og i september bestilte han et rom i Las Vegas med utsikt mot en forestilling kalt Life Is Beautiful.

Før angrepet sendte Paddock kjæresten sin på ferie til Filippinene. Hun har uttalt i ettertid at hun ikke var klar over planene hans, og at hun ikke hadde sett indikasjoner på at han var voldelig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt