NRK Meny
Normal

Palins datter (17) gravid

Det republikanske partiet gikk til det skrittet å kunngjøre at den 17 år gamle datteren til visepresidentkandidat Sarah Palin er gravid.

Sarah og Bristol Palin sammen med faren Todd

Bristol Palin holder sin yngste bror Trig, mens moren Sarah (t.v.) ble presentert som republikanernes visepresidentkandidat på lørdag.

Foto: J.D. Pooley / AFP

Bekreftelsen av graviditeten kom etter at det var spredd rykter på Internett at Bristol Palin (17) egentlig skulle være moren til visepresidentkandidatens fire måneder gamle sønn, Trig, som har Down syndrom.

Og at Sarah Palin skulle ha diktet opp sitt siste svangerskap for å dekke over datterens.

– Vår vakre datter Bristol kom til oss med en nyhet som vi som foreldre vet vil gjøre henne fortere voksen enn vi noensinne hadde planlagt.

- Idet Bristol står overfor voksenlivets ansvar, vet hun at hun har vår betingelsesløse kjærlighet og støtte, heter det i kunngjøringen fra Sarah Palin og ektemannen Todd.

Visste

17-åringen er ett av parets fem barn. De ber om at pressen respekterer privatlivet til datteren og kjæresten som er barnefaren.

Det unge paret planlegger nå å gifte seg. Bristol går fortsatt på high school.

Sarah Palin er sterkt konservativ, dypt kristen og en sterk motstander av abort. Hun har også vært en sterk støttespiller for programmer som hevder seksuell avholdenhet før ekteskapet.

McCain skal ha visst om graviditeten da han i forrige uke valgte Palin som sin visepresidentkandidat.

Det var da også McCains valgkampstab som kom med kunngjøringen i går.

- Ligg unna

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama sier han føler seg støtt over anklager om at rykter om Palin er spredt av hans egne valgkampmedarbeidere.

Mandag ba han pressen om å ligge unna historier om Palins gravide datter.

- Jeg har alltid sagt at kandidatenes familier må las i fred, og spesielt barna deres. Og dette har ikke noe med Palins visepresidentkandidatur å gjøre, sa han.

- Hvordan en familie takler slike saker bør ikke være et tema i politikken, og jeg håper at alle som støtter meg, forstår at dette er å gå over grensen, sa Obama.

Hans egen mor var selv bare 18 år da Obama ble født.

Les: Fra villmarka til Washington

Les: - Hun er det dette landet trenger

Les: Demokratene: Palin har ingen erfaring

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt