NRK Meny
Normal

Droner drepte 18 militante

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

18 mennesker er drept i to angrep med USAs ubemannede fly i Pakistans grenseområde til Afghanistan i dag.

Lokale myndigheter forteller om først ett droneangrep, og så et til få timer senere. De samme myndighetene melder at ingen av de 18 var sivile. Målet skal ha vært flere hus og minst ett kjøretøy i landsbyen Datta Khel (se kart).

Angrepene med såkalte droner er kontro­versielle, fordi de ofte dreper sivile. Ifølge pakistanske myndigheter har over 120 mennesker mistet livet.som følge av angrepene bare i september.

Usbekere

Ifølge den ene kilden skal de drepte være usbekere fra Afghanistan.

USA har økt sin offensiv med førerløse fly mot soldater som de mener har bånd til al-Qaida, nordvest i Pakistan. I september har det vært 23 amerikanske droneangrep i området. Det er det høyeste tallet på en måned.

Pakistanske myndigheter stengte tidligere denne uka en forsyningsrute for de internasjonale styrkene i Afghanistan etter gjentatte angrep av NATO-helikoptere over grensa. Tre pakistanske soldater ble drept i et av angrepene.

Området langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan blir betegnet som lovløst. Man antar at både Taliban og Al Qaida har treningsleirer og skjulesteder her.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt